Bizi Birbirimizden Ayıran Zeka Değil Çalışmaktır Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince bizi birbirimizden ayıran zeka değil çalışmaktır ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir sahibi olacaksınız.

Her insanın belirli bir düzeyde zekaya sahip olduğunu biliyoruz. Kimi insanın zeka seviyesi çok gelişmiştir, kiminin ise az gelişmiştir. Birçoğunun da zeka düzeyi aynı olabilir. Fakat zekasına bakarak insanları belli kategorilere ayırt etmek çok gerçekçi sonuçlar vermez.

İnsanları birbirinden ayıran en belirgin ölçüt ne kadar çalışkan olduklarıdır. Çünkü zekası, anlama kapasitesi çok yüksek olan biri bile çalışmadıktan sonra bir yere varamaz. Dolayısıyla insanlara başarı getiren, zafer kazandıran, onların daha iyi yerlere ulaşmalarını sağlayan ayırt edici özellik çok çalışmalarıdır.

Bizim de kendi çapımızda belli bir zeka seviyemiz var ama bu kapasitemiz, çalışkan olduğumuz anlamına gelmez. Eğer aklımızı kullanıp da zekamızın üzerine çalışkan olmayı da eklersek işte o zaman bir şeyleri başarabiliriz. Dolayısıyla bizi diğer insanlardan ayıran asıl olarak çok çalışıp çalışmadığımızdır. En iyisi başkalarına karşı daha iyi olduğumuzu ispatlamak istiyorsak çalışkan olmalıyız.

Sonuç olarak kimse hakkında bu çok zeki, o zaman çalışkandır demek son derece yanıltıcı olur. Zeka seviyelerini bir kenara bırakıp çalışmak anlamında baktığımızda herkes için daha doğru çıkarımlarda bulunabiliriz. Demek ki insanları birbirinden ayırt etmek için bir karşılaştırma yapılacaksa bu çalışmak üzerine olmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski