Dengeli Beslenme ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki yazıyı incelediğinizde dengeli beslenme ile ilgili bilgilendirici metin yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Dengeli beslenme vücudun işlevlerini yerine getirmesi için her besinden yeterli ve dengeli miktarda alması demektir. Yani sürekli olarak aynı besinleri tüketmek doğru değildir. Besinlerimizi çeşitlendirmek dengeli beslenme adına doğru yolda olduğumuzu gösterir. Zaten sağlıklı beslenmek tamamen dengeli beslenmeden kaynaklanır.

Mesela vücudumuzun büyümesi gelişmesi ve dokularımızın yenilenmesi için gerekli olan besin ögeleri olduğunu biliyoruz. Bu besin ögelerinin her biri de çok önemlidir ve bu ihtiyacımızı karşılamalıyız. Sağlıklı bir beden için buna dikkat etmeliyiz. Bizim için önemli olan vücudumuzun sağlıklı olması, bağışıklık sisteminin güçlü olması ve hastalıklara karşı direnç göstermesidir. Bunun için her şeyden önce dengeli beslenmeye önem vermek gerekiyor. Vücut için gereken gıdalar, vitaminler besinler uygun miktarda alınmayınca demek ki enerjimiz tükeniyor, büyüme ve gelişmesi engelleniyor. Bunlar da sağlığın bozulmasına davetiye çıkarıyor. Her insan hayatını devam ettirebilmek için enerjiye gereksinim duymaktadır. Anlayacağınız sürekli bir çalışma halindeyiz.İşimizi iyi yapabilmek, sağlıklı bir vücuda sahip olmakla ilgilidir. Bu anlamda üretken olmak için dengeli beslenmemize özellikle dikkat etmekte fayda var.

Yetersiz beslendiğimizde vücudun fonksiyonları bozulacak ve gereği gibi çalışmayacaktır. Bu da sağlığın giderek daha kötüye gitmesi demektir. Kısacası besin ögeleri yeterli oranda alınmayınca organların çalışması için gereken enerji tam olarak karşılanmıyor. Bu da vücudumuzu zayıf düşürmekle birlikte hastalıklara karşı savunmasız hale getiriyor. Dolayısıyla bütün besin ögeleri sağlığımız için gereklidir. Hiçbirini ayırt etmeden zengin ve çeşitli bir şekilde besin ögelerini yeterli oranda almalıyız.

6 Yorumlar

  1. güzel ama pek iyi değil

    YanıtlaSil
  2. Çok işime yaradı teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Güzel ama kısa olsaydı iyiydi*gaza geldim pardon*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzun diyorsanız biraz kısaltarak alabilirsiniz.

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski