Kelin İlacı Olsa Başına Sürer Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince kelin ilacı olsa başına sürer ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edineceksiniz.

Kendi sorununu çözmeyen birinden başkasına yardım etmesi beklenemez. Çünkü o kişi kendisi zaten zor durumdadır. Kendi derdine çare bulamayacak vaziyette olduğu için ondan başkasına da bir fayda gelmez. Günlük hayatımızda bu tür durumlarla sık karşılaşıyoruz. Evde, okulda, işte tanıdığımız insanların bir sıkıntısı oluyor. Biz de aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. kendimi meselemizi halletmek için çareler arıyor ve bazen bulamıyoruz. Başkaları da aynı durumu aşmak için çözüm yolu arıyor. Birbirimize bu konularda yardım edemiyoruz.

İnsanın başı dertte olabilir. Bir adam kendi derdine çare bulamıyorsa aynı dertten muzdarip olan bir başkası için de elinden bir şey gelmez. Bu yüzden böyle durumda olanlardan derdimize derman olmasını beklemek mümkün değildir. Mesela maddi anlamda kötü durumda olduğunuzu düşünelim. Çok yakından tanıdığınız biri de ailecek maddi olarak kötü günler geçirdiğinde sizden yardım bekleyemez. Yahut da siz ona bir şeyler yapamazsınız. Çünkü zaten siz de onun gibi aynı kötü durumu yaşıyordunuz. İşin özeti budur. Bir başka örnekle açıklayalım. Öğretmen sizden bir konuda kompozisyon yazmanızı istedi diyelim. Henüz hiçbir şey bilmiyorsunuz. Aklınıza yazacak bir şey gelmiyor. Sınıf arkadaşınız da aynı şekilde fikir yürütemiyorsa size kompozisyon yazmanız için destek olamaz. Ondan bir yardım isteseniz size cevap olarak kelin ilacı olsa kendi başına sürer diyecektir.

Kısacası aynı kötü durumu yaşayan iki kilinin birbirine bu anlamda katkısı olmayacaktır. Belki bir şeyler yapmak isterler ama ellerinden bir şey gelmeyeceği bellidir. Demek ki çaresiz halde olanlar aynı zorlukla baş etmek zorunda olanlara çare olamaz. Bunun nedeni ise kendisi de zor durumdadır. Kendi derdine çare arayan bir haldedir. Önce kendi sorununu çözmesi gerekir. Kendi problemine bile çare bulmakta sıkıntı yaşayan başkası için de doğal olarak bir şey yapamaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski