Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda sağlıklı nesil sağlıklı gelecek ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir edinmiş olacaksınız.

Yeni nesiller milletin geleceğinde önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda yeni yetişecek nesilleri her açıdan donanımlı yetiştirmeliyiz. Mesela tarihine sahip çıkan, bayrağına saygılı, milli ve manevi değerlerini önemseyen nesiller yetiştirmeliyiz. Çünkü bu değerleri önemli gören vatanının gelişmesi için çalışmayı ilke edinen nesiller sağlıklı nesil demektir. ülkenin gelecekte daha iyi yerlere gelmesi için de yeni nesillerin kaliteli eğitimle, milli ve manevi değerlerle yoğrulması çok kıymetlidir.

Çocuklar ve gençler yeni nesil demektir. Gelecekte ülkemizin idaresi onların elinde olacaktır. Dolayısıyla yeni neslin sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanması gerekir. Bu konuda büyüklere çok iş düşmektedir. Çocukların hem bedensel anlamda hem de manevi yönden sağlıklı yetişebilmesi onlara bağlıdır. Yetişkin bireyler yeni nesli organik beslenmeye, spor yapmaya, düzenli uyumaya küçük yaştan itibaren alıştırmalıdır. Bu süreçte onların ruhsal açıdan ihtiyacı olan sevgiyi, ilgiyi eksik etmemelidir. Sağlıklı olmak demek yalnızca vücut sağlığı değildir. Kişisel gelişim veya manevi beslenme de sağlıklı olmanın kapsamındadır. Örneğin yeni nesillerin sağlıklı olarak geleceğe hazırlanması için ne gerekiyorsa onlara bu konuda fırsat tanınmalıdır. Yetkiler gençlere yönelik özle çalışmalarla bu konuyu destekleyebilir. Ayrıca ebeveynlere de bu anlamda önemli görevler düşmektedir. Yeni nesil her zaman el üstünde tutulmalıdır.

Kısacası her anlamda sağlıklı olan nesiller gelecekte kendisine emanet edilen vatanına, ülkesine de faydalı olur. Çünkü sağlıklı olan bireyler enerji dolu, çözüm üreten, akıllı kararlar alabilen, sağlıklı düşünen bireylerdir. Bu noktada aile ortamı ve okulun çocukları sağlıklı yetiştirmedeki rolü çok kıymetlidir. Dolayısıyla öncelikli olarak eğitime yatırım yapmak gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski