Günlük Tutmanın Faydaları ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümde 7. sınıf için cevabını kompozisyon olarak yazdığımız soru: Yazma alışkanlığının sağladığı faydalar hakkında yaptığınız araştırmadan yola çıkarak “Günlük tutmanın faydaları” ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.

Bir öğrenci için günlük tutmak bana göre çok faydalı bir iştir. Çünkü o gün içinde neler yaşadığımız, neye sevinip neye üzüldüğümüzü günlüğümüze yazarak kaydediyoruz. Bu yazma işlemi bizi çok rahatlatıyor. Canımız bir şeye sıkılmış olabilir. İnsan kendisini üzen meseleleri yazıya aktarınca adeta içini dökmüş gibi hafifliyor. Bununla birlikte yazdıkça kendimizdeki gelişimi ilerleyen süreçte kolaylıkla fark ediyoruz. Yazar olmak gibi bir düşüncemiz olmasa bile yazmanın rahatlatıcı etkisinden nasibimize düşen payı alıyoruz.

Ben günlük tutmanın hatıralarımızı biriktirme işi olduğunu düşünüyorum. Öyle ki zaman geçtikçe yaşımız da ilerliyor. Bir zaman sonra eski günlerimizi hatırlamak için günlüğümüzü açıp okuduğumuzda nerede eski günler deyip eski günlere özlemimizi dile getiriyoruz. Bu açıdan baktığımızda da günlük tutmak hatırası özel olan kıymetli bir şeydir. Hele biz öğrenciler için yazma becerimizi geliştirmek için çok güzel bir fırsattır. Kağıt ve sayfa düzenini nasıl kullanacağımızı, nerede büyük harf kullanacağımızı, hangi noktalama işaretine gerek olduğunu günlük tutarak iyice anlayabiliriz. Aynı zamanda kendimizi düzgün cümlelerle ifade etme becerisi kazanırız. İşte bu nedenlerle günlük tutmanın birçok yönden faydası olduğunu görebiliriz.

Kısaca anlatmak gerekirse henüz okul çağındayız. Yazı alanında kendimizi ilerletmek istiyorsak günlük tutmak tam da bize göre bir iştir. Okul yılları devam ederken önümüzdeki bu fırsatı iyi değerlendirmek gerektiğini düşünen biriyim. Çünkü eğitim hayatımızda yazıyı sıkça kullanıyoruz. Derslerde not alıyoruz, kompozisyon yazıyoruz. Okuduğumuz metinlerin önemli kısımlarını alarak özetini çıkarıyoruz. Sürekli bir yazma halinde olduğumuza göre bu anlamda kendimizi geliştirmek adına günlük tutma gibi bir fırsatı kaçırmamalıyız.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski