İşbirliğinin önemini anlatan kısa bir metin yazınız.

Bu bölümü inceleyince işbirliğinin önemini anlatan kısa bir metin yazınız konusunda ödevinizi yapabilirsiniz.

İnsanların bitirilmesi uzun sürecek, son derece yorucu olan işleri kendi aralarında pay etmesi işbirliği demektir. Herkes kendi sorumlu olduğu işi yaptığında eş zamanlı olarak bütün işler tamamlanır. Yani herkes aynı anda işe başlar. Bir kısmını biri yapar diğer kısımları ötekiler yapar. Böylece kısa sürede büyük bir iş bitirilmiş olur.

İşbirliğinin önemi büyük ve zor işlerin çok zaman almadan tamamlanması ve kimsenin üstüne aşırı yük binmemesi için çok önemlidir. İşbirliği yaptığımız zaman herkesle aramızda iyi bir dayanışma oluşur. Zaten herkesin amacı aynı işin çeşitli yönleriyle yapılması ve tek bir kişinin sütüne iş yükü binmemesidir. Mesela okulda bize grup ödevleri veriliyor. Bu ödevi tek bir arkadaşımız yapmaya kalsak belki altından kalmayacak. Yahut da onun bu işi bitirmesi çok yorucu olacaktır. Dolayısıyla işbirliği yapmak kimsenin haddinden fazla yorulmaması adına da önemlidir. başka bir örnek vermek gerekirse sınıfı temizleyeceğimiz düşünelim. Bu iş bir öğrencinin yalnız başına yapması için oldukça zordur. Ama o sınıra öğrenim gören öğrenciler bir araya gelir sen sıraları sil, sen yerleri süpür, sen camları sil, sen çöpü dök, sen öğretmen masasını sil gibi kendi aralarında iş bölümü yaptığında birlik içinde bu işi bölüşerek çalışırlar. O zaman bu birliktelik ruhuyla sınıf kısa sürede temizlenir. Anlayacağınız işbirliği büyük bir iş için birlikte hareket etmek ve aramızda iş paylaşımı yapmaktır.

Sonuç itibariyle takım halinde yapılmasının çok daha doğru olduğu geniş kapsamlı işlerde işbirliği yapmak gerekir. Bütün işleri tek bir kişinin üstüne yıkmak doğru değildir. Aramızda oturup konuşmalı, görüş alışverişinde bulunmalı herkese bu büyük işi paylaştırmalıyız. Böylece işbirliği içinde çalışırız, işimiz fazla yormadan biter.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski