Polislik ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince polislik ile ilgili ve polis mesleğini anlatan bir kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Şehirlerimizde asayişi sağlayan polislerimiz yurt çapında emniyet görevini tam teşekküllü yürüten emektar kahramanlarımızdır. Onların yaptığı bu meslek teşkilat işidir ve eş zamanlı olarak tüm ülkemizde emniyeti sağlamaktır. Aslında polislik zorlukları, sıkıntıları çok olan yorucu bir meslektir. Bunun dışında kutsal bir görev olarak da görmeliyiz. Çünkü işin içinde halkın refahı, can ve mal güvenliği ile trafik güvenliğini korumak vardır. Bu yüzden polislerimiz gece gündüz demeden sıkı bir disiplin içinde çalışırlar. Onlar milletimizin huzurunun yegane temsilcisidir.

Bana göre polislerin kıymetini sadece polis haftası olunca anlamak eksik kalır. Onların kıymeti her zaman için geçerli olmalıdır. Çünkü evimize, işimize, dışarıya bir yere güvenle gidiyorsak, akşam kafamızı yastığa huzurla koyuyorsak, herhangi bir kaygı duymuyorsak burada can güvenliğimiz sağlanıyor demektir. Bunu yapan da halkın emniyetinden sorumlu olan kahraman polislerimizdir. Demek ki onlar sayesinde yaşantımızda bir korku, tedirginlik olmuyor. Hırsızlara, kapkaççılara, terör unsurlarına, kötü amacı olanlara göz açtırmayan polislerimiz sayesinde hayatımız, canımız güvende oluyor. İşte bu nedenle polisler suç işlemek isteyen, ülkenin huzurunu bozmak isteyen kişilerin korkulu rüyasıdır. Ayrıca polislik çocuklarımızın hayalimdeki meslek olarak dediği örnek ve ilgi duyulan meslekler arasında başı çekiyor. Bu ülkenin evlatları polis mesleği hayal ediyorsa bu çok güzel bir şeydir. Çünkü her meslek çocukların hayalini süslemez.

Kısacası polis mesleği anlamı çok büyük, daima saygıyı hak eden bir meslektir. Polisliğin milli bir tarafı da vardır. Çünkü özel harekat polislerimiz bildiğiniz gibi ülkemizi karıştırmak, halkı galeyana getirmek için çabalayan terör bağlantılı kişilere asla taviz vermiyor. Onları yaka paça ediyor ve adalete teslim ediyor. Dolayısıyla polislerimiz şehirlerde emniyeti sağlamanın yanında milli güvenliğimiz için de canla başla çalışmaya devam ediyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski