Teknolojinin İnsan Hayatındaki Yeri ve Önemi Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip 2 dakikalık konuşma sınavı için teknolojinin insan hayatındaki yeri ve önemi ile ilgili kompozisyon konusunda fikir edinebilirsiniz.

Teknoloji insan hayatını o kadar kolaylaştırdı ki artık ortada yorulmak denen bir şey kalmadı. Bütün her şey teknolojinin ürünü olan uygulama ve araçlarla yapılabilir hale geldi. Bu da bize zamandan ve enerjiden kazandıran çok önemli bir gelişmedir. Bir yere gitmemize gerek kalmadan oturduğumuz yerden bir tıkla işimizi halletmek insan hayatının belki de en önemli kazanımıdır. Bu da teknoloji sayesinde sahip olduğumuz bir imkandır.

Yaşadığımız dönemde her alanda teknolojinin nimetleri sayısız artış gösterdi. Tarımda eskiden insanlar tarlada çalışırken artık bunu makineler yapıyor. Bilgisayar denen akıllı bir beyin gücü var. İnsan zekası gibi çalışan bu araçla günlük işlerimizi çevrim içi yollarla yürütüyoruz. Eskiden uzaktaki biriyle görüşmek için mektup yazarken şimdilerde akıllı telefonlar var. İstediğimiz kişiyle görüntülü olarak anlık konuşabiliyoruz. Teknoloji bize özlediğimiz kişiyi kanlı canlı karışımızda görme ve onun sesini duyma fırsatı sundu.

Ekonomik gelişmeler, yine sanayi alanındaki çalışmalar gibi aklınıza gelebilecek her şeyde teknolojinin katkısı var. Teknolojik araçlar yokken insanların iş gücüyle yapılan her şeyin artık bir makinesi var. Bizim yerimize işimizi onlar yapıyor. Burada elektriğin katkısını da göz ardı edemeyiz. Günlük işlerimize bakacak olursak faturadır, doğal gaz ödemesidir, hastane randevusudur bütün bunları teknolojinin verdiği kolaylıkla hemen yapabiliyoruz.

Sonuç olarak eskiden hayat insanlar için çok daha zormuş. Kendi çalışmamızla, emeğimizle, saatler süren işler artık çok kısa bir sürede bitince kendimize de değerlendirecek çok zaman kalıyor. Neredeyse hiç yorulmuyoruz. Yani teknolojiyle birlikte yorucu ve zor geçen bir hayattan konforlu bir hayata geçiş yaptık. Dolayısıyla teknolojinin bu kadar geliştiği çağda yaşamak insanlar için çok önemli bir lükstür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski