Vatan, uğrunda her fedakârlığı göstereceğimiz değerli bir varlık mıdır? Neden?

Bu bölümdeki yazıyı okuyunca "Vatan, uğrunda her fedakârlığı göstereceğimiz değerli bir varlık mıdır? Neden?" sorusuna cevap verecek kadar fikir sahibi olacaksınız.

Baktığımızda vatan aile bireylerimizle içinde yaşadığımız evimizden farksızdır. O milletimiz için sıcacık yuvadır. Bu yuvanın her karışında Türk milleti olarak hayatımızı özgürce yaşıyoruz. İşimize, eğitim gördüğümüz okulumuza, çarşıya, parka kısacası her yere rahatlıkla gidebiliyoruz. Bunlar vatanın bize sağladığı özgürlüğü sonuna kadar yaşamak demektir.

İnsan evinden başka hiçbir yerde rahat edemez. Mesela kendi evimiz bize ait olduğu için dışarıdan karışanımız olmaz. İstediğimiz saat yatar, kalkarız, canımız ne isterse onu yaparız. Bazen kanepeye uzanır televizyonun karşısına geçeriz. Ya da çayımızı alır balkondan dışarıyı seyrederiz. Bu örnekleri vermemin nedeni ise kendi evimizde özgürce hareket edebilme imkanına sahip oluşumuzdur. İşte vatanımız da böyledir. Millet olarak kendi yurdumuz evimize benziyor. Bu topraklarda canımız istediği gibi hür olarak baskı görmeden yaşıyoruz. Bu özgürlüğü sağlayan bizim için çok değerli olan vatandır.

Kısaca anlatacak olursam bize özgürce, keyfimize göre yaşama imkanı veren, canımız pahasına korumamız gereken vatan, uğrunda her türlü fedakarlığı göstereceğimiz çok değerli bir varlıktır. Bir başkasının evine gittiğimizde nasıl rahat edemiyor ve sıkılıyorsak bize ait bir vatan olmadığında da garip kalırız. Özgürlüğümüz elimizden alınır. Kimse bizi işe almaz, bizimle ilgilenmez. Bir yabancı muamelesi görürüz. Vatanımız olmayınca nereye gitsek bütün kapılar yüzümüze kapanır. Derdimizi anlatacak birini bulamayız. Demek ki en değerli varlığımız vatandır ve onun için her türlü fedakarlığı severek yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski