Aşağıda verilen görselleri birbiriyle ilişkilendirerek yaşanan olayı anlatan bir yazı yazın.

Bu bölümde bahsettiğimiz yazının sorusu: Aşağıda verilen görselleri birbiriyle ilişkilendirerek yaşanan olayı anlatan bir yazı yazın.

Görsellerin ilkinde yanan ormanlar konu edilmiştir. Orman yangınları hem doğa için hem de canlıların hayatı için büyük bir risk oluşturmaktadır. Çünkü ağaçlar yanarak kül olduktan sonra yerine yenisinin gelmesi çok uzun zaman alacaktır. Her taraf yanarak tahrip olursa o zaman dağlar, bayırlar kupkuru kalır.

İkinci görsele baktığımıza kuraklıktan, susuzluktan çatlamış toprakları görüyoruz. Demek ki ormansız bir dünya kuraklığın elinden kurtulamaz. Dolayısıyla doğayı, çevreyi, ağaçlandırmak zorundayız. Bütün canlılara iyilik etmek istiyorsak, ileride temiz ve sağlıklı, suyun bol olduğu bir dünya için önceliğimiz doğayı yeşillendirmek üzerine olmalıdır.

Orman varlığının tamamen yok olması demek susuzluk demektir. Çünkü ağaçların çokluğu yağışları artıran bir faktördür. Ağaçlar yok olursa her yer çorak topraklarla kaplanır ve eskisi gibi yağış oluşmaz. Kurak bölgelerin çoğalmasıyla yağış krizi yaşanır. Azalan yağışlarla birlikte yer altı suları tükenir. Artık su tamamen kuruduğundan su kıtlığı meydana gelir. Canlıların yaşamının suya bağlı olduğu düşünü
ölürse orman yangınlarının yol açacağı bu durumun aslında ne kadar ciddi bir tehdit oluşturduğu anlaşılır.

Kısaca anlatırsak ağaçları yakmak, ormanları yok etmek başta insanlar olmak üzere bütün canlıların yaşamının risk altına girmesine neden olmaktadır. Etrafımızın boz ve kupkuru topraklarla kaplı olmasındansa yemyeşil olması hayat demektir. Bu yüzden ne kadar ağaç dikersek ve ormanlarımızı korursak o kadar iyi etmiş oluruz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski