Sabırla Koruk Helva Dut Yaprağı Atlas Olur Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince sabırla koruk helva dut yaprağı atlas olur ile ilgili kompozisyon yazacak kadar örnek alacaksınız.

İnsanın sabretmesini bilmesi ona daha önceden hiç yapamayacağını düşündüğü başarılar kazandırır. Çünkü sabretmesini bilmek durumun zamanla olgunlaşmasını ses çıkarmadan beklemek demektir. Bu bekleyiş sancılı geçer, insanı canından bezdirebilir ama sonunda olmayacak gibi görünen işlerde başarı kazanabiliriz.

İnsanlar genel anlamda tez canlıdır. Bir işe başlarken hemen bitmesini, başarının gelmesini isterler. Oysa bu acelecilik başarı için engel teşkil edebilir. Bir başarıyı kazanmak öyle bir anda olacak şey değildir. Bu durum uzun bir zaman yayılan süreci kapsar. Hal böyle olunca da biraz sabretmek gerekiyor. Dişimizi sıkıp çalışmalarımızı düzenli bir şekilde sürdürürsek o zaman bütün koşullar zamanla olgunlaşacak, başarı kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Aslında bizler işlerin çabucak sonuca ulaşmasını isterken en büyük zararı kendimize veriyoruz. Ne gerek var bu aceleye,anlamıyorum. Önemli olan her şeyin yavaş yavaş rayına oturmasıdır.

Sonuç olarak başarılar oldu bittiye gelmez. Belli bir süre çalışma gerektirdiği gibi bu zaman diliminde de kişinin ne kadar sabrettiğine bağlıdır. Sabırsızlık edip de hemen başarıya ulaşmaya çalışırsak bir yerde kesin bir aksilik yaşanacaktır. O zamana kadar verdiğimiz emek de boşa gidecektir. Bu yüzden sebat etmek insanların başarı kazanmasında çok önemli rol oynar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski