Depremin Sizde Hissettirdiği Duygular Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde depremin sizde hissettirdiği duygular ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir edinmiş olacaksınız.

Deprem korkunun kendisidir. İnsana kıyamet gününü hissettiren bir özelliğe sahiptir. Bir yanda can derdi, hayatta kalma güdüsü bir yanda sevdiklerimizi kaybetme korkusunun en derinden hissettiğimiz anlar depremle birlikte gelir. Deprem anını kelimelerle anlatmak, ne hissettiğimizi ifade etmek bile aslında çok zordur. Çünkü bu korku ve acının tarifi yoktur. O an neler hissettiğimizi anlamak için depremi yaşanmak gerekiyor. Zira deprem anında hissedilenler kelimelerle anlatılmaz yaşanır.

Depremin bizde hissettirdiği duygular büyük bir travma meydana getirir. Canımızdan çok sevdiğimiz ailemizi, yakınlarımızı, sevdiğimiz insanları, eşimizi dostumuzu kaybetmenin verdiği acı his bambaşkadır. O anda kendimizi hiç olmadığı kadar yalnız ve çaresiz hissederiz. Gözlerimizden akan yaşlar korku, acı ve çaresizliğimizin ifadesidir. Hayata nasıl tutunmak gerektiğini bile düşünemeyiz. Bunca acıya uğramış biri olarak nereden başlayacağımıza dair bir şey bile düşünemeyiz. Fakat yaşadıklarımız ne kadar acı olursa olsun hayat bir şekilde devam ediyor. Bu yüzden bağrımıza taş basıp yeniden hayata tutunmalıyız. Ağlayacağız, üzüleceğiz, korkuyla yaşayacağız, depremden önceki eski güzle günlerimiz bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçecek ama geçmişe takılıp kaldıkça bir şeyi değiştiremeyiz. Ayağa kalmak için güçlü olmalıyız. Canlar her şeyden tatlıdır ama işte elden bir şey gelmiyor.

Kısacası depremin hissettirdiği duygular panik, endişe, uyuyamama korkusu, büyük bir .çaresizlik hissi ya bir daha olursa, ya kurtulamazsak endişesi, yitirdiğimiz canlar için olan büyük üzüntümüz, hiç geçmeyecek yaralarımızın acısı bunlar çok dayanılacak gibi değildir. Umutlarımızdaki büyük yıkım, ruhumuzun, hayat enerjimizin enkazda kalması gibi psikolojik sarsıntıları atlatmak hiç de kolay olmayacak ama işe hayata bir yerden başlamak gerekiyor. Hepimize, canım ülkemize büyük geçmiş olsun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski