Vücudunu Kirden Ağzını Küfürden Kalbini Kibirden Koru Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde vücudunu kirden ağzını küfürden kalbini kibirden koru cümlesi ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

İnsanın her açıdan temiz olması gerekiyor. Bu temizlik vücudun, bedenin sık sık yıkanmayla temiz olmasıyla beraber ağzımızın kötü sözden, küfürden uzak olması ve kalbimizin kibirden arınmış olmasına dair çok kapsamlıdır. İyi bir insan olmak için her anlamda temiz kalmaya çalışmalıyız. Bedenimizi temiz tuttukça mikroplardan korunmuş oluruz. Ağzımızı küfürden uzak tuttuğumuzda kimseye kötü bir sözümüz olmaz. En önemlisi de kibir gibi kendini büyük görme davranışından kaçınmaktır. Bu üç şeye dikkat eden biri insan olarak manevi anlamda doğru yoldadır diyebiliriz.

Hepimiz biliriz ki temizliğe önem vermeyen kişi kaçınılması gereken insandır. Hani ev ortamında ailelerimiz de bize küfürlü konuşanlardan uzak durun, onlarla arkadaşlık etmeyin gibi tembihlerde bulunur. İşte ağzı bozuk, küfürlü kişiler kötülüğe yakın, kırıcı davranmaktan çekinmeyen tiplerdir. Kibir ise başlı başına bir sorundur. İnsan kendini beğenip de yüksekte görürse aslında çok yanlış yapıyor demektir. Çünkü kibir bir insan için aslında alçaltıcı bir tutumdur. Kimsenin kendini yüksekte görmeye bir hakkı olamaz. Hepimizi eşitiz, aynı şekilde insanız. Kıyafetlerimiz, ütülü, apartmanda oturuyoruz, altımızda en pahalı arabalar, ayakkabılar var diye kimseden üstün değiliz.

Sonuçta herkes aynı insandır. Hayatımızı kaybettiğimizde varlıklı veya fakir herkes aynı kefene sarılacak, hepimiz aynı toprağın altına konacağız. Hal böyleyken kibre ne gerek var. Kısacası bedenini bol suyla ve sık aralıkla yıkayan biri vücudunu kirden korumuş olur, Kaba, çirkin ve küfürlü sözleri ağzına almayan biri küfre karşı mesafeli olur. Herkesi aynı insan gözüyle gören biri eşit insan anlayışına sahiptir. Bu üç konuya özellikle dikkat eden kişiler ise iyi insanlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski