Zenginin Kağnısı Dağdan Aşar Fakirin Eşeği Düz Yolda Şaşar Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip zenginin kağnısı dağdan aşar, fakirin eşeği düz yolda şaşar atasözü ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir alabilirsiniz.

Zengin olmak insana pek çok konuda avantaj sağlamaktadır. Zenginsiniz, maddi anlamda her şeye sahipsiniz diyelim. Karşınıza çok güç bir durum çıktığında bunu fazla zorlanmadan bertaraf edebilirsiniz. Çünkü elinizde para var. Maddi gücünüzle birlikte önünüzde dağ gibi duran zorluklar adeta düzlüğe çevrilir.

Fakir olduğunuzda ise işinizi yapacak imkan bile olsa düzlükler bile size aşılması güç büyük tepeler gibi görünür. Dolayısıyla fakirlerin sıkıntısı hiçbir zaman bitmez. Bu yüzden hayat fakirlere göre her zaman daha zordur. Açıkçası bu hayatı zenginler yaşıyor diyebiliriz. Bu yüzden de zengin olmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Yani işin özü çok çalışmalıyız. Bu çalışma neticesinde nasibimizde varsa biz de zaten bir gün zengin oluruz.

Bana göre hayata geldiğimizde içinde bulunduğumuz zengin veya fakir olma durumu şansa bağlıdır. Aileniz varlıklıysa bu imkanlar sizin için çok önemli bir şans demektir. Fakat kıt kanaat geçinen, işsizlikle mücadele eden, karın doyurmakta bile zorlanan bir evde dünyaya gelirseniz bu fakirlik, hayatı sizin için daha acımasız halde gösterir.

Kısaca anlatmak istersek zengin veya fakir olmak hayatın her alanında imkanları ve sınırlılıklarıyla kendini gösterir. Zenginler sıkıntıları varlığın verdiği büyük güçle kolayca çözerken fakirler bu sıkıntılar içinde debelenip durur. İşte zenginin önüne çıkan engeller bir şekilde ortadan kalkar ama fakirler için kolay işler bile zora dönüşür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski