Adaletin Kestiği Parmak Acımaz Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde adaletin kestiği parmak acımaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazmak için örnek alabileceksiniz.

Adalet hukuki yollar kullanılarak haklıya hakkını verme sürecidir. Bu kapsamda mağduriyet yaşayan birini bu duruma düşüren kişi ceza almaktadır. Adalet bütün yönleriyle suçu araştırır, kanıtları toplar ve ilgili şahıs hakkında son kararı verir. Dolayısıyla kanunda ayrımcılığa yer yoktur: Herkes eşit muamele görecektir.

Hakkında hüküm verilen kişi adaletin verdiği cezaya üzülmez. Çünkü artık onu hak etmiştir.İçinden belki pişman olur, keşke bu suçu işlemeseydim diye düşünebilir ama adalet burada yerine gelmiştir diyerek acını bağrına basar. İşte bu yüzden adaletin kestiği parmak acımazmış. Diğer bir anlamda bakacak olursak kanunlar herkes için geçerlidir. Zenginmiş, yoksulmuş, önemli mevkide bulunuyormuş. Kimse buna bakmaz. Kanun ne diyorsa karar önceden bellidir. Buna bağlı olarak da adaletin vereceği karara herkes uymak zorunda kalır, kimse buna itiraz edemez. Şeriat bildiğiniz gibi İslam hukukudur. Bu kurallar insan yaşamını düzenleyen, toplumsal yaşamın düzenini sağlayan, ve hiç değişmeyecek kurallar bütünüdür. Bu kapsamda şeriatın hükümleri karşısında sadece boyun eğilir.

Sonuç olarak adalet durduk yere bir kimseyi cezaya çarptırmıyor.  kişi kötü bir şey yapmış ve bu cezaya layık görülmüş. Hakkında deliller toplanmış, yargı süreci başlatılmış. Hakimler ilgili hükümler gereği kararı bu yönde vermişler. Belki dışarıdan baktığımız zaman üzücü, çok acı bir karar gibi gelebilir ama adalet hakkı yerine getirir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski