Aşağıda giriş kısmı verilen hikâyeyi spor ve sağlığın önemini vurgulayacak şekilde tamamlayınız.

Bu bölümde 5. sınıf Türkçe için yazdığımız hikaye sorusu: Aşağıda giriş kısmı verilen hikâyeyi spor ve sağlığın önemini vurgulayacak şekilde tamamlayınız. Yazdığınız hikâyeye başlık koyunuz.

Hemen yüzü kızardı. Kendini o kadar suçlu hissetti ki ne diyeceğini bilemedi. Diğer arkadaşları orya toplandılar. Yerde kıvranan çocukla ilgilenmeye başladılar. O sırada teneffüs zili çaldı. Kalabalığı gören nöbetçi öğretmen oraya geldi. Meseleyi dinledikten sonra hiç vakit kaybetmeden ambulansı aradı. Çocuğun ailesini arayarak onları bilgilendirdi. On dakika kadar kısa bir süre içinde sağlık ekipleri okula geldi.

Bacağı acıyan çocuğu hastaneye götürüldü. Herkes artık içeri girdi. Ahmet sırasında bir suçlunun utancıyla oturuyor, bir yandan da sessizce ağlıyordu. Öğretmene hocam isteyerek yapmadım, nasıl olduysa bir anda yanlışlıkla oldu diye defalarca açıklama yapmıştı. Öğretmeni onun iyi niyetli biri odluğunu biliyordu. Tamam oğlum, kimse böyle olmasını istemezdi ama işte oyun sırasında bazen başımıza kazalar gelebiliyor. Bundan sonra daha çok dikkat edersin, dedi. Ahmet artık spor yaparken, oyun oynarken ne kadar dikkat etmek gerektiğini çok iyi anlamıştı.

Spor yapmayı, futbolu, koşmayı çok seviyordu ama bugünkü yaptığı dikkatsizlik arkadaşının bacağını kırma noktasına getirmişti. Ders sonuna kadar tedirgin bir şekildeydi. aklı fikir ayağına vurduğu çocuktaydı. İnşallah bir şey olmaz diyerek dua ediyordu. Ders bitimine okul bahçesine doğru inerken ambulansın geldiğini fark etti. Hemen oraya koştu. Kapı açılınca arkadaşının ayakta yürüyerek indiğini görünce dünyalar Ahmet'in oldu. Yüreğine su serpildi sanki. Ona sarıldı, özür diledi. Bir daha çok dikkat edeceğim, dedi. Arkadaşı zaten onun temiz yüreğini biliyordu. Spor yapmak onlar için çok önemli bir şeydi. Bundan sonra sağlıklı olmak için spor yapmaya devam ettiler ancak kötü bir şey olmaması için çok dikkatli olmayı öğrenmişlerdi.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski