Orman Sevgisi ile İlgili Bir Hikaye

Bu bölümdeki hikayeyi inceleyerek orman sevgisi ile ilgili bir hikaye yazınız etkinliği için kısa bir örnek alabilirsiniz.

Sude, henüz evin en küçüğü olan bir çocuktu. Evleri şehir dışında bağ eviydi. Tek katlı, müstakil bir evde yaşıyorlardı. Ancak mesafe olarak şehre çok yakınlardı. Annesi çalışıyor, Sude de yakındaki bir ilkokula gidiyordu. Sınıf öğretmenleri çevre dostu bir insandı. Hayat bilgisi dersinde ormanlar konusu işleniyordu. Öğretmen çocukları alıp şehrin kıyısındaki hatıra ormanına bir gezi düzenlemeyi planladı. Onlara ormanın alsında ne kadar faydalı olduğunu bizzat yerinde göstermek istemişti. Bütün çocuklara ailendendir izin almaları için veli dilekçesi dağıttı.

Sude okuldan sonra büyük bir heyecanla eve döndü. Anne ve babası işten gelince onlara dilekçeyi imzalattı. Bu arada annesi ona ormandaki etkinlikte yemesi için en sevdiği kek ve patatesli poğaçalardan yaptı. Arkadaşlarına da ikram edersin, diye tembihledi. Suda o akşam çok mutluydu. Daha önce ormana hiç gitmemişti. Yatağına uzandığında acaba orman nasıl bir yer, diye düşünmeye başladı. Biraz da korkuyordu açıkçası. Çünkü onun kafasında beliren ormanda yabani hayvanlar vardı. Bunları düşünürken uykuya daldı. Sabah annesi onu güler yüzle uyandırdı. Kahvaltısını yaptıktan sonra babası onu okula bıraktı. Herkes yanına bir çanta almıştı. Anlaşılan bugün çok keyifli geçecekti.

Sınıfa girip heyecanla öğretmenin gelmesini beklediler. Öğretmen az sonra sınıfa geldi, izin kağıtlarını toplayıp yoklama aldı. Bunun üzerine hep beraber okulun önüne indiler. Onları ormanlık alana götürecek otobüs kapıdaydı. Hepsi sıra halinde arabaya bindi. Kısa bir yolculuktan sonra ormana vardılar. Suda arabadan indiğinde havanın ne kadar temiz olduğunu fark etti. Okullarının olduğu bölgeyle karşılaştırınca burası daha temizdi. Bir de kuş cıvıltıları duyuluyordu. Oysa okulun etrafında daha çok araç sesi vardı. Orman müdürlüğünden onlara rehberlik edecek bir görevli de gelmişti. Hep beraber eşyalarını indirip uygun bir yere yerleştiler.

Rehber eşliğinde öğretmenleriyle birlikte ormanı gezdiler. Sude orman korkusunu yenmişti. Çünkü burası bir hatıra ormanıydı, içinde yabani hayvan falan yoktu. Havasının temizliği, doğanın yemyeşil bu güzle görüntüsü Sude için çok anlamlıydı. Burada gezdikten sonra eşyaların yanına gelip oturdular. Öğretmen ormanla ilgili dersini anlattı. Ormanların yararından bahsetti. Çocuklara sorular sordu. Hep beraber orman hakkında çok şey öğrendiler. Daha sonra yiyeceklerini çıkardılar. Öğretmenleri semaverde çay demledi. Güzelce piknik yaptılar. İşleri bitince tekrar eve döndüler. Sude'nin içinde ormana karşı büyük bir sevgi oluşmuştu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski