Atatürk'ün Akla ve Bilime Verdiği Önem Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda Atatürk'ün akla ve bilime verdiği önem ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Atatürk akılcılık ve bilimi her şeyin üstünde tutmuştur. O milletin önünde en iyi rehber olarak bilimi görmüştür. Bu yüzden milletime çağdaş uygarlık seviyesine çıkma hedefini koyarken bilimden akıl ve mantıktan asla şaşmamak gerektiğini her fırsatta adile getirmiştir.

Bilim insanın hayatı doğru olarak anlaması ve kolaylaştırması adına tutunulacak sağlam bir daldır. Bilimin ışığında yürürsek milletçe gelişmiş bir toplum olacağımız bellidir. Refah seviyesini artırmak isteyen bir toplum akılcı olmalı, çağdaş olmalı ve bilimsel çalışmalara yönelmelidir. Bilim gerçek bilgiyi doğru bir şekilde insanın yararına sunan bir aydınlıktır. Bu aydınlığı bırakıp da karanlığa mahkum kalmamalıyız. İlim ve fen nerede ise biz orada olmalıyız, bu iki önemli şeyi hayat prensibi haline getirmeliyiz. Bu yolda yürürsek akılcı ve çağdaş bir toplum olmamıza hiçbir şey engel olamaz.

Kısaca toparlayacak olursak, Atatürk aklımızı iyi kullanmayı öğütlemiştir. Bilimi yol gösterici olarak görmemiz gerektiğine dikkat çekmiştir. Okuyup bilime inanırsak önümüzdeki bütün engebeli yollar düzlüğe çevrilecek, yarınlarda ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacağımızı anlatmak istemiştir. Bu nedenle bilime sımsıkı sarılmalı, akılcı bir anlayışla ileriye emin adımlarla yürümeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski