Akif'in Sözü Cumhuriyetin Yüzü Kompozisyon

Bu yazıyı okuduğunuzda Akif'in sözü cumhuriyetin yüzü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Bildiğiniz gibi Akif'in sözü sonsuza kadar varlığımızı bütün dünyaya haykıracak geçmişimizin kahramanlıklarla dolu olduğunu anlatan, bu milletin en kötü şartlarda bile canını vererek bayrağına, vatanına olan düşkünlüğünü gözler önüne seren İstiklal Marşı'dır. Bu marş bizim milli kimliğimizi yansıtan en kutsal ulusal değerlerimizin başında gelir. Bizler bu vatanın evladı olarak canla başla çalışıp vatanımızı daha çok geliştirmeli ve cumhuriyetimizi yüzüncü yılında layık olduğu yere taşımalıyız.

Bizim için millet olma bilinci her şeyden önce gelmektedir. Bağımsızlık vurgusu damarlarımızdaki kanda her zaman öne çıkmaktadır. Cumhuriyetin aydınlık yüzü Akif'in sözüyle birlikte düşünüldüğünde çok daha büyük bir anlam taşıyor. Çünkü her ikisi de vatanın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsız yaşama ülküsüne dikkat çekiyor. Bu nedenle şanlı tarihimizi ecdadımızın çektiği zorlukları, vatanımızın bağrında yatan kahraman şehitlerimizi, hiç unutmadan daima vatanımızın kalkınması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık seviyesine çıkması için her birimiz elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Bilimi önemseyip, eğitime önem vererek aydın bir toplum olarak devletimizi güçlendirmeliyiz. Biz istersek bunu da başarabiliriz. El ele verdikten sonra yapamayacağımız hiçbir şey yoktur.

Sonuç olarak Akif'in sözü olan milli marşımızı çok iyi okumalı ve anlamalıyız. Çünkü İstiklal Marşı bu vatanın kolay kazanılmadığını, cumhuriyetin nice zorluklarla elde dildiğini tarihimizde nice destanlar yazdığımız bütün gerçekliğiyle ortaya koyan çok önemli bir belge niteliğindedir. Bize düşen Türk milleti olarak daha çok çalışmak, vatanımızı iç ve dış bütün düşmanlara karşı en güzel şekilde korumaktır. Bu anlamda içimiz vatan sevgisiyle tutulmalı, bu sevgi asla eksilmemelidir. Cumhuriyetimiz var oldukça milletçe en güzel şekilde canımızdan çok sevdiğimiz vatanımızda yaşama ülküsünü her zaman içimizde taşımalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski