Bilgi Güçtür ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde bilgi güçtür ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edinmiş olacaksınız.

İnsanın yeni bilgiler öğrenmesi, kendisini geliştirmesi kendini güçlü olma anlamında ileri bir noktaya taşır. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu diye biz söz var. Bu söze baktığımızda bilginin insana güç kattığını, çok önemli avantaj sağladığını rahatlıkla söylemek mümkündür. Bundan dolayı geri kalan ömrümüzü işe yarar bilgiler öğrenmeye adamalıyız.

İnsan güçlü olduğu zaman önüne çıkan zorlukları kolayca aşabilir. Hiçbir güçlük bilginin karşısında ayak diretemez. Çünkü bilgi her zaman galip gelir. Bu anlamda bilgi gücün ta kendisidir diyebiliriz. O yüzden bilmediğimiz pek çok şey olmasına rağmen öğrenme hevesinden vazgeçmemeliyiz. Her zaman bilgiye aç bir tavır takınmalıyız. Yeni bilgilerin hayatımızı kolaylaştıracağına dair inancımızı diri tutmalıyız. Bu anlayış yeni ve günlük hayat açısından kullanışlı bilgiler öğrenmeyi sağlayacaktır. Ne kadar bilgili olursak o kadar güç sahibi oluruz.

Öğrenmek veya her konuda bilgi sahibi olmak hayat boyu süren bir şeydir. Bu nedenle kaç yaşında olduğumuzun pek bir önemi yoktur. Çünkü her yeni durumlarla karşılaşıp yeni şeyler öğreniyoruz. Bilgi edindikçe hangi durumlarda nasıl davranacağımızı daha iyi biliyoruz. Öğrendiğimiz her yeni bilgi bizim için bir tecrübe oluyor. Dolayısıyla bilgisi çok olan insan güçlü demektir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski