Ava Giden Avlanır ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda ava giden avlanır atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Bir başkasının kuyusunu kazan, ona tuzak kurmaya çalışan biri hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır kendisi tuzağa düşebilir. Bu yüzden kurduğumuz tuzaklarda başarılı olacağımız düşünmek büyük hatadır. Her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Bizi aşan bir şey olur ve bir bakarız ki kendimiz tuzağın içinde bulmuşuz.

İnsanlar bazen gaflete düşer. Birileri için tuzak hazırlarken bunda başarılı olacaklarını sanırlar. Ancak her şey bizim elimizde değildir. Bizim dışımızda gelişen bazı durumlar olabilir. Yahut da tuzak kurduğumuz kişi bunu fark etmiş, gerekli önlemi almış hatta o da bize tuzak kurmuş olabilir. Siz bir kötülük düşünürken düşmanın eli armut toplamayacaktır. O da kendi çapında bazı hamlelerde bulunacaktır. Dolayısıyla tuzak kurarken de olsa çok dikkat etmek gerekiyor.

Sonuç olarak ava giden bir şey avlamak için yola çıkmış oluyor. Bu, başkalarını tuzağa düşürmeyi amaç edinen bir insanı anlatmak istiyor. Ancak ava giden bilmiyor ki kendisine de tuzak kurulabilir. Bunu göz ardı ettiği için istediğini yapamıyor. Kısacası insanlar genel olarak çıkarlarıyla hareket eder. Çıkarı uğruna başkasın zarar vermek isteyen biri kendisi bu zarara uğrayacaktır. Şunu bilmeliyiz ki başkalarına zarar vermek istediğimizde elimize bir şet geçmez. Hatta kendi kuyumuz kendi elimizle kazmış gibi oluruz. Bu yüzden kötülük düşünmekten, başkasına zarar verecek şeyler yapmaktan kaçınmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski