Bayrak Bağımsızlığımızın Vergi Varlığımızın Kanıtıdır Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince bayrak bağımsızlığımızın vergi varlığımızın kanıtıdır sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Bayrağımızın olması varlığımıza en açık kanıttır. Onun bir devleti temsil etmesi gibi vergi de millet olarak varlığımızı kanıtlayan bir vazifedir. Biz vergi verdiğimizde devletimiz kendi halkının daha iyi şartlarda yaşaması için hazineye giren bu parayı değerlendirip insanlarımıza hizmette bulunuyor. Dolayısıyla vergi devlete verilir. Bir yerde vergi toplanıyorsa orada bağımsız bir devlet var demektir. İşte verginin varlığımızı kanıtlamasının altında yatan sebep budur.

Vergiyi bir sitede yaşayan sakinlerden alınan aidat gibi düşünebilir. Site yönetimi apartman sakinlerinden her ay belirli miktarda aidat alıyor. Bunlar bir havuzda toplanıyor. Sitenin çevresini düzenlemeli bozulan asansörlerin tamiri, merkezi ısıtma sistemi çöplerin toplanıp atılması, apartmanın bölümlerinin temizliği gibi hizmetlerin masrafı bu aidatlarla karşılanıyor. O sitede çalışan kapıcılar, peyzaj görevlileri gibi çalışanlara da ücret ödeniyor. Mesela site sakinler milleti, site yönetimi de halktan vergi alan devleti temsil eder. İşte bu örneğe baktığımızda verginin bağımsız bir milleti kanıtladığını daha iyi anlarız.

Verdiğimiz örnekteki sitede yaşayan insanlar yönetime bu aidatları ödemese o zaman tadilat, tamirat çevre düzenlemesi, çöplerin alınması gibi hizmeti de göremeyecektir. Çünkü bu hizmetlerin sürdürülmesi için bir kaynak olmalıdır. Bu kaynak da vergiye benzettiğimiz aidat ödemeleridir. Dolayısıyla bir millet devletine vergisini verecek ki gereken bütün hizmetleri en güzel şekilde alabilsin. Yolların asfaltlanması, hızlı tren hatlarının açılması, millet bahçeleri yapılması, mesire alanları düzenlenmesi, gibi hizmetler bu konuda verilebilecek bazı örneklerdir. Kısacası devlet aldığı vergiye yine kendi vatandaşının rahatı için çalışmış oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski