Beden Dili ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümde ele aldığımız yazıyı inceleyerek beden dili ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edinebilirsiniz.

Beden dili insanlarla iletişim kurarken anlaşılmayı büyük ölçüde kolaylaştırır. Çünkü sözle tam olarak ifade edemediğimiz duyguyu beden diliyle yansıtmak daha gerçekçidir. Bir konuşmada kaşlarımızı çatıp surat asmak memnuniyetsizliği gösterir. Gözlerimizin içi gülerek bir şey anlatmak, o anda mutlu halde olduğumuzu belirtir. Başımızı öne eğerek, başka şeylerle ilgilenmek bize bir şey anlatana seni dinlemiyorum mesajını net bir şekilde verir.

Karşımızdaki insana bir şey anlatırken sözlerimiz yetersiz kalıyor. Bu durumda en büyük yardımcımız beden dilimizdir. Konuşurken el kol hareketlerimiz, yüzümüzün o andaki ifadesi, jest ve mimiklerimiz çok daha etkilidir. Bizi dinleyen kişiler sözlerimizden çok beden dilimizin vermek istediği mesajı daha çabuk alırlar. Bundan dolayı birileriyle konuşurken, halimizi, derdimizi anlatırken işin içine beden dilini de sokmalıyız. Doğrusunu söylemek gerekirse karşımızdaki insanlar söylediklerimizden çok beden dilimize, yüz ifademize ve gözlerimizin içine daha çok dikkat ediyor. Çünkü beden dili her şeyi olduğu gibi aktarır. Konuşunca yalan sözler sarf edebiliriz ama beden diliyle bunu yapamayız. Beden dili buna müsaade etmez. Dolayısıyla beden dili olmadan kurduğumuz iletişimin tam olduğunu söyleyemeyiz.

Sonuç olarak beden dili olmadan kurulan iletişim eksik kalır. Söylemek istediklerimiz tam anlamıyla yerine ulaşamaz. İnsanlarla daha iyi anlaşabilmek, onlara anlatmak istediklerimizi düzgün biçimde ifade etmek için konuşmalarımızda beden dilinin gücünden yararlanmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski