Uyuyan Yılanın Kuyruğuna Basma Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince uyuyan yılanın kuyruğuna basma ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir edinmiş olacaksınız.

Hiç kimseye bir zararı olmayan birini kızdırmak iyi sonuçlara yol açmaz. Onu kızdırdığınız zaman birileri bundan zarar görebilir. Aslında insanlar ortada onları sinirlendirecek bir şey yokken sakindir. Bu uyuyan yılan demektir.

Bazı insanlar kendi halinde yaşar gider. Kimseyle uğraşmaz, sadece işiyle meşgul olur. Karakter olarak da dışarıdan bakıldığında efendi bir görünüme sahiptir. Ancak hangi insan olursa olsun canını yakacak bir şeye maruz kaldığında hiç beklemediğiniz şekilde sinirlenebilir. O anda ise etrafına zarar verecek davranışlarda bulunabilir. Mesela insan ilişkilerinde bazı kimseler karşısındakine ölçüsüz davranabiliyor. Sulu şakalar yaparak onun bu şakalara kaldıracağını, ses etmeyeceğini düşünüyor. Fakat karşısındaki de bir insandır. İnsan da canı yanınca doğal olarak kızar. Bu kızgınlıkla çevresindekilere karşı kırıcı olabilir. Demek ki kimseyi kızdıracak bir şey yapmamak gerekiyor.

Meseleye farklı bir noktadan bakacak olursak şimdi yılan aslında ağzında zehri olan tehlikeli bir hayvandır. Bu da gerçek hayatta kötülük yapma ihtimali olan insanı anlatmak için kullanılmış olabilir. Kötülük yapmaya gücü yettiği halde kimseye zarar vermeyen birini sinirlendirmek uyuyan yılanı uyandırmak gibidir. Bu da istenmeyen şeyler yaşanmasına yol açabilir.

Sakin birinin damarınıza basarsanız o da haliyle çok kızacaktır. Bu sinirini de başkalarından çıkarınca onlara zarar vermiş olur. En iyisi kimseye bir zararı dokunmayan insanlarla uğraşmamak, onları gereksiz yere kızdırmamaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski