Eski Dost Düşman Olmaz Yenisinden Vefa Gelmez Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde eski dost düşman olmaz yenisinden vefa gelmez atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.

Eski dostunuzla arada kadar çok yaşanmışlığınız vardır ki, bunlar isiz birbirinize bağlar. Şimdilerde aranız açılsa bile bu yaşananların bir hatırı vardır. Bu yüzden eski dost sizin hakkınızda kötülü düşünmeyecektir. Dost olalı üzerinden fazla bir zaman geçmeyen biri için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Onunla bir anlaşmazlık yaşadığınızda hemen dostluğu bitirir, buraya kadarmış der ve çekip gider. Bir daha da sizin yakınınızdan bile geçmez. Bu tutum da yeni olan dostun vefa göstermeyeceğine işarettir.

Herkesle her zaman iyi anlaşamayız. Bazen araya kırgınlık, küslük girebilir. Belki de bir şeye kızar dostumuzla tartışabiliriz. Bu tartışmalar eski ve yeni dostu birbirinden ayırır. Eski dostunuzla küsüp darılsanız bile bir zaman sonra yine sizi arar, nasıl olduğunuzu sorar. Çünkü aranızda sağlam bir bağ oluşmuştur. Daha yeni olan dost ise en küçük bir bozuşmada ardına bakmadan gider. Sizinle olan samimiyeti bitirir. Dostluğun sağlamlaşması için aradan uzun bir zaman geçmesi gerekiyor. Bu zaman diliminde olumlu olumsuz pek çok şeyi yalayıp birbirinize destek oluyorsunuz. Bunlar da dostluğunuzun gittikçe pekişmesini, sağlıyor.

Sonuç olarak eski dostlar gerçek dostlarımızdır. Onlarla bu zamana kadar beraber vakit geçirmiş, birçok sıkıntıyı birlikte aşmış, birçok mutluluğa beraber sevinmiş oluyoruz. Arada yılların verdiği bir sevgi ve gönül bağı vardır. Beraber geçirdiğiniz bu uzun süre zarfında dostluğunuz da iyice güçlenmiş oluyor. Bundan sonra ayrılsanız da, hayat sizi farklı şehirlere sürüklese de hep birbinriizi hatırlar ve arayıp görüşürsünüz. Bu nedenle eski dostlar yenilerine göre daha vefalı, sizin hakkınızda hep iyi düşünen kimselerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski