Göze Girmek Deyimi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda göze girmek deyimi ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Göze girmek birinin yaptığı güzel bir iş, başarılı oluşu, etkili bir şey sonunda kendini göstermesi durumunda başkalarının dikkatini çekmesi ve beğenmesi anında kullanılan bir deyimdir. Burada kendini ispatlamak, dikkat çekici bir başarıya imza atmak, iyi anlamda sivrilmek söz konusudur. Göze girmenin içinde her türlü olumlu davranış, başarı, iyi örnek vardır. Birine iyilik etmekten tutun da işinde özverili olma, sınavlarda başarı sağlama gibi her türlü olumlu gelişme diğer insanların gözünde değerimizi artırır.

Örneğin okulda bir öğrenci derslere katılıyorsa, kendisine sorulan her soruya doğru cevaplar veriyorsa, yazılıdan yüksek notlar alıyorsa, davranış anlamında olumlu örnek oluyorsa, onun bu halleri öğretmenlerin gözünden kaçmayacaktır. Yani bu öğrenci öğretmenlerin gözüne girer. Bu konu sadece okul ortamında geçerli değildir. Yeni işe başlayan bir insanın mesleğinin ilk yıllarında gösterdiği çaba takdire şayan olabilir. Bir ustanın yanında işe başlayan bir çırağın çalışkanlığı, dürüstlüğü de ustasının gözüne girmesi için yeterli olacaktır. Dolayısıyla hayatın her alanında yapılan güzel işler, çalışkanlıklar, iyi kalplilik, güzle söz ve davranışlar gibi pek çok etken göze girmekte son derece etkilidir.

Kısaca belirtmek gerekirse olumlu ve hoşa giden her türlü söz, davranış ve gelişme başkalarının gözünde değerimizi artıracaktır. Onların bizim yaptığımız bu iyi şeyler karşısında bize bakışları olumlu yönde değişecektir. İşte bu beğenilme durumu göze girmek deyimiyle ifade edilir. Anlayacağınız işimizde gösterdiğimiz olumlu performans, sorumluluk sahibi olmamız, davranışlarımızın düzgün olması gibi şeylerle toplumda beğeni kazanırız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski