10 Yıl Sonra Ben Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince 10 yıl sonra ben konusunda kompozisyon yazmak için farklı olasılıklar hakkında fikir sahibi olacaksınız.

On yıl sonra ben çiçeği burnunda bir diş hekimi olarak iş hayatına atılmış bir halde görüyorum kendimi. Henüz çok taze olduğum için son derece idealist ve bir o kadar sa heyecanlıyım. İşime büyük bir aşkla bağlıyım. Polikliniğe arabamla gidiyorum. Ehliyeti de yeni aldığım için aracımı çok dikkatli sürüyorum. Bugün birkaç dişi ağrıyan hasta geldi. Her birine yarım saat vakit ayırdım. Şikayetlerini dinledikten sonra dişlerine iğne yaptım. Ağrı hissetmesinler diye. Daha sonra kanal tedavisi ve ardından dolgu yaptım. Tek derdim bana gelen hastaları memnun bir şekilde göndermektir.

10 yıl sonra ben babamdan kalan manavı işleten biri olarak çalışma hayatına başladım. Manavda organik ve kaliteli ürün satıyorum. İnsanlar için meyve sebze temel besin gıdaları olduğu için linsenin sağlığıyla oynamak istemiyorum. Bu yüzden organik ürünlerin ticaretini yapıyorum. Geçen hafta görkemli bir açılış yapmıştık. Halk bir haftalık süreçte benden memnun kaldı. Bulunduğum semtte tanınır hale geldim. Müşterilerime de güler yüzlü davranan biriyim. Her ne kadar imkanlar el vermeyip de okuyamasam da şu anda manav işletmekle çok doğru yaptığımı düşünüyorum.

10 yıl sonra ben uzak bir köyde imam olarak görevime atandım. Burası bana yabancı olsa da insanların sıcakkanlılığı sayesinde alışmam çok uzun sürmedi. Köy halkıyla çabuk kaynaştım. Ezan vakitlerini aksatmamaya dikkat ediyorum. Caminin yanındaki lojmanda kalıyorum. Namaz saatleri dışında çocuklara, yaşlılaran gençlere Kuran öğretmek amacıyla kurs da açtım. Burası çok güzel bir yer. Köyün ortasından küçük bir dere akıyor. Atanalı iki hafta oldu. İlkbahar ayları olduğu için her yer yemyeşil halde. Şu an her şey yolunda gidiyor. Ben de severek istediğim işi yapmaktan dolayı mutluyum. Bu halime nazar değmesin diyorum.

On yıl sonra kendimi kırtasiye dükkanı olan biri olarak buldum. Okul hayatı her dönem olduğu için kırtasiye ihtiyacı da hep olacaktır. Bu düşünceyle bu dükkanı açtım. Zaten eskiden beri ticarete bir ilgim vardı. Ben de geliri iyi olan ve sürekli işleyecek bir iş istiyordum. O yüzden kırtasiye açmakta karar kıldım. Şimdilik işler iyi gidiyor. Bu yüzden işinden memnunum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski