Huzurevleri Neden Gereksizdir Münazara

Bu bölümü incelediğinizde huzurevleri neden gereksizdir, huzurevleri gerekli mi konularında münazara yapacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Yaşlılar bakacak kimsesinin olmaması, yalnızlık, ekonomik sorunlar, gelecek kaygısı, sağlık sorunları veya ömrünün geri kalan kısmının rahat ve huzurla yaşamak nedeniyle huzurevlerine gönderilir. Fakat bunlar onları huzurevine göndermek için geçerli bir sebep olamaz. Bugüne kadar besleyip büyüttükleri biricik evlatları varken yaşlıları huzur evine göndermek gereksizdir diye düşünüyorum.

Huzurevleri yaşlılara yardım eli, uzatan sıcak bir yuva gibi görülebilir fakat onları huzurevinde ne kadar rahat ettirirseniz ettirin, hiçbir şey yavrularının onlarla ilgilenmesi kadar etkili olmayacaktır. Bir evladın anne babasına göstereceği şefkat, onlara gönlünün içinin gülerek bakması, öf bile demeden onlarla ilgilenmesi çok daha anlamlıdır. Evinde olsun, gönlü rahat olsun başka bir şey istemez yaşlılar. Huzurevlerinin verdiği sıcaklık asla bir evladın içinden gelerek anne babasıyla ilgilenmesi kadar önemli değildir.

Yaşlılar bayram günlerinde gözleri kapıda huzurevinde boynu bükük bekler. Onları bu duruma düşürmek ve tek başlarına bırakmak hiçbir insanın kabul edeceği bir şey değildir. Bir evlat olarak bunları yaşatmaya hakkımız yoktur. Bence huzurevleri gereksizdir. Çünkü dünyada insana evlatları gibi kimse iyi bakamaz. Adı huzurevi olsa da yaşlılar kimsesi ziyarete gelmeyince en büyük acıyla, huzursuzlukları yaşıyor orada. Oysa kendi evinde evlatlarının yanında olmak kadar güzel bir şey yoktur dünyada.

Kısacası bir evlat olarak anne babalarımıza karşı üzerimize düşen her şeyin en iyisini yapmalıyız. Onları yalanınca bize yük olarak görmemeliyiz. Biz de bakıma muhtaçtık küçükken, hastalandık, bir yudum suya, sıcak bir bakışa, sevgiye ihtiyaç duyduk. Onlar bize değer verip her şeyimizi en güzel haliyle karşıladılar. Yaşlanıp da elden ayaktan düşen, yalnız kalan, bakıma muhtaç olan anne babalarımız bizim başımızın tacıdır. Onların yeri huzurevi değildir. Bir insanın huzur bulacağı en güzel yer kendi evlatlarının yanıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski