Umursamamak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince umursamamak ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Umursamadığımız şeyleri yok saymış oluruz. Onlara dikkatimizi vermeyiz. Oradayızdır ancak sanki orada yokmuşuz gibi davranırız. Bu nedenle umursamamakta aklımız başka yerdedir. Umursamanın kelime anlamına baktığımızda önemli görmek, önem vermek veya aldırış etmek gibi anlamlarla karşılaşıyoruz. Demek ki, bizler neyi önemsiyorsak onunla yakından ilgileniyoruz.

Bir şeyi umursamayan insan için saygılı iyi, sorumluluk sahibi diyemeyiz. Çünkü bu niteliklere sahip olan insan içinde bulunduğu durumdaki her şeyi önemser. Kendisi için önemli görür ve dikkatini oraya yoğunlaştırır. Örneğin karşımızdaki bir insan konuşunca onu dikkatle dinlemek, aslında seni önemsiyorum, benim için önemlisin demektir. Umursamaz yapıda olan biri ise onu dinlemez, dinliyor gibi görünür. Dolayısıyla umursamaz bir insan olmak iyi değildir.

Peki, neleri umursamalıyız derseniz, insan ilişkilerini, arkadaşlarımız, öğretmenlerimizin anlattığı konuları, ailemizi, derslerimizi, çevremizin temizliğini, hayvanların zarar görmemesi gibi pek çok şeyi önemsemek gerekiyor. Bunlar herkesin dikkat etmesi, ve önem vermesi gereken konulardandır. Oysa bizler çoğu zaman bunları göz ardı ediyor, sanki hiçbir önemi yokmuş gibi yanlış bir şekilde davranıyoruz. Burada şapkamızı çıkarıp düşünmek gerekiyor. Hiçbir şey boşuna değildir, her şeyin bir anlamı ve önemi var. Bu nedenle bizim için yararlı olan veya göz önünde bulundurmamız gereken şeyleri önemsemeliyiz.

Kısacası umursamanın önemsemekle çok yakın bir ilgisi vardır. İnsan umursadığı şeylere değer verir, onları önemser ve buna uygun şekilde davranır. Sonuç olarak hiçbir şeyi umursamayanlar kendileri de bir gün umursanmazlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski