Bütün Dünya Bir Sahnedir ve Kadın Erkek Ancak Birer Oyuncu Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda bütün dünya bir sahnedir ve kadın erkek herkes, ancak birer oyuncudur, sıraları geldikçe girerler ve çıkarlar, bir kişi birçok rolü birden oynar sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Dünyayı gösteri yapılan bir tiyatro sahnesine benzetebiliriz. Erkekler ve kadınlar da bu tiyatroda rol alan oyunculardır. Herkes sırası gelince dünyaya gelir ve ömür bitip ecel vakti geldiğinde buradan ayrılır. Yaşantımız içerisinde karşılaştığımız durumlara bağlı olarak sevinir, üzülür, sinirlenir kısacası farklı rollere bürünürüz. Bunlar gerçekte olan şeylerdir. Ancak dünyayı bir sahne gibi düşündüğümüzde bu yaşadıklarımız da tiyatro oyununun bir parçası gibidir.

Bildiğiniz gibi dünyada yaşam sürekli bir döngü içindedir. İnsanlar her zaman bu dünyada kalmıyor. Yeni insanlar doğruyor, birçokları ölüyor. Yani dünya döndükçe burada sabit kalan bir insan olmuyor. Herkes kendine ayrılan süre içinde hayatını yaşıyor ve bir gün ölüp gidiyor. Mesela bir tiyatroya gittiğimizde karşımızda büyük bir sahne var. Oyunun başlama zamanı gelince kadın ve erkek oyuncular konuya bağlı kalarak sırası gelince sahneye çıkıp kendi rollerini oynar. Biz seyirciler de bu gösteriyi izler ve kendi hayatımızdan bir şeyler buluruz. Dünya sahnesine geldiğimizde aslında gerçekte yaşamış oluyoruz. Bizi sevindireni, üzen, hoşumuza giden ve gitmeyen pek çok şey yaşıyoruz. Biz aslında farkında olmadan rolümüz yerine getirmiş oluyoruz. Vaktimiz dolunca da çekip gidiyoruz. Yani he rşey bütün insanlar gelip geçicidir diyebiliriz. Sahne aynı kalır ve oyuncular sürekli değişir.

Başımıza gelen kazalar, felaketler karşısında gösterdiğimiz üzgün tepki o anki acının etkisini yaşamaktandır. Yahut da çok istediğimiz güzel şeyler olduğunda mutluluk duymak ve çok sevinmek yine bize biçilen rollerden bazılarıdır. Hepimiz aslında bu dünya sahnesinin birer oyuncusuyuz. Kimse burada sonsuza kadar kalmayacak. Bu sahneye bizden sonra binlerce, milyonlarca insan çıkacak. Onlar da kendi rollerini oynayacak. Yani ömürleri elverdiği ölçüde yaşayıp gidecekler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski