Karşılaştırma ile İlgili Paragraf

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince karşılaştırma ile ilgili paragraf yazacak şekilde fikir sahibi olacaksınız.

Şimdiki öğrenciler eksiye oranla çok daha farklı düşünüyor. Eskiden bir sınıfa girdiğinizde öğrencilerden çıt çıkmazdı. Günümüz döneminde eğitim gören öğrencilere baktığımızda susmak nedir bilmiyorlar. Hatta sınıfa öğretmen veya müdür yardımcısı falan girdiğinde bile kendi aralarında tartışmaya devam edebiliyorlar. Bunun yanlış bir şey olduğunun farkında olmadıkları çok belli görmüyor. Bu anlamda ailelerin evde çocuklara daha iyi bir terbiye vermesi gerektiğine inanıyorum.

Eskiden öğretmenlerin öğrenciler üzerinde disiplin ve yönetim anlamında bir ağırlığı vardı. Şimdiki eğitim sistemi bu ağırlığı kaldırdı desek yeridir. Çünkü artık eskisi gibi öğrenciler öğretmenden korkmuyor. Yanında istedikleri gibi rahat davranabiliyor, argo kelimeler kullanmaktan bile çekinmiyorlar. Böyle eğitim sistemi insanın içini acıtıyor. Şimdiki öğrenciler biraz hazıra alışmış görünüyor. Öğretmenler bizi fazla sıkmasın, çok yazı yazdırmasın, genellikle eğlendirsin düşüncesine sahipler. Oysa isteseler de istemeseler de bu dersler bir şekilde işlenecek. Müfredatta olan konuların eğitim yılı içerisinde verilmesi gerekiyor.

Eski zamanlara baktığımızda öğretmenler, müdürler müdür yardımcıları ne derse öğrenci ses etmezdi. Şimdiki öğrenciler her şeye bir karşılık verme cesaretini gösterebiliyorlar. Hatta öğretmen birine su izni verip diğerine vermezse hemen haksızlık yapıyorsunuz diyerek haklarını aramaya koyuluyorlar. Oysa kendileri saygısızlıkta sınır falan tanımıyorlar. Öğretmenin en ufak bir hatası ise onlara haksızlık gibi geliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski