Gelenek ve Göreneklerimiz ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyerek gelenek ve göreneklerimiz ile ilgili kompozisyon yazabilmek için fikir edinmiş olacaksınız.

Gelenek ve göreneklerimiz toplum olarak gösterdiğimiz davranış kalıplarımızdır. Bunlar bizim milletimiz için çok önemli olan değer yargılarımızdır ve yaşatılması gereklidir.

Milletler gelenek ve görenekleriyle birbirinden ayrılır. Çünkü bunlar milletin kendi kültürünü oluşturur. Milletler yaşantısını bunlara göre düzenler. Düğün, cenaze, toplumsal yaşam, ayrılık, saygı, görgülü olma, komşuluğa bakış gibi konularda çok anlamlı gelenek ve göreneklerimiz vardır.

Her yörede gelenek ve görenekleriniz farklılık gösterse de hepsi de kültürümüzden bir parçadır. Ancak bazı gelenek ve göreneklerimiz çoğu yerde aynıdır. Mesela asker uğurlama geleneği, el öpme, misafir ağırlama, büyüklerden önce sofraya oturmama, iftar davetleri, ezan okunduğunda uzatmışsak veya üst üste atmışsak saygıdan dolayı ayağımızı toplama, düğün evine bayrak dikilmesi, damadın sırtına bayrak takılması, komşuları gözetme, selamlaşma, bayramlaşma, hasta ziyareti gibi adetler bunlara örnek verilebilir.

Sonuç olarak gelenek ve göreneklerimiz bize özgü adetlerimizdir. Geçmişten bugünlere görerek taşıdığımız için hayatımızda hala uyguluyoruz. Bu gelenekler kültürel açıdan çok kıymetli bir anlama sahiptir. Yeni nesillere de aktarılması gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski