Kalite Kimse Bakmadığında da Doğru Olanı Yapmaktır Ne Demek?

Bu bölümü inceleyince kalite, kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır sözü ne demek istiyor ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir alacaksınız.

Yaptığımız iyi ve güzel şeyleri birileri görsün diye değil, doğru olan bu olduğu için yapmalıyız. Her koşulda doğru olanı yapmak bir insan için kalite göstergesidir.

Bizler genelde iyi bir şey yaptığımızda herkes görsün, duysun isteriz. Sağda solda reklamını yapar, fotoğraf paylaşırız. Oysa böyle yaptığımızda işin içinde gösteriş var demektir. Reklam buram buram gösteriş kokar.

Normal hayatta alacağımız bir şeyin kaliteli olmasına önem veririz değil mi? İşte insanın da kaliteli olması çok önemlidir. Kaliteli insan kötülükten, günah işlemekten, gösterişten, başkaları iyi desinler diye davranmaktan kaçınan her haliyle doğruluktan yana olan biri demektir. Bu yüzden yanında kimse olmasa, onu kimse görmese bile doğru olanı yapar.

Mesela bazıları nasıl olsa kimse görmüyor diye hırsızlık falan yapıyor. Oysa kaliteli olmak yanlış ve kötü olan davranışları linse yokken bile yapmamaktır.

Sonuç olarak doğru olanı yapmak üzerine kurulu olmalıdır. Bu anlamda kötü ve çirlin davranışlardan kaçınmalıyız. İnsanların yanında başka, kimse olmadığında başka davranmamalıyız. Doğru olan neyse ister toplum içinde ister yalnız haldeyken onu yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski