Başkalarının Keyfine Göre Yaşamak Sefaletlerin En Büyüğüdür Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince başkalarının keyfine göre yaşamak sefaletlerin en büyüğüdür sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Hepimiz birbirimizden bağımsız yaşıyoruz. Birey olmak denen bir kavram var. Bu da düşüncelerimizin, hayata bakışımızın farklı olmasını sağlıyor. Bu anlamda kimsenin keyfine göre ya da başkalarına bağımlı olarak yaşamamak daha doğrudur. İnsanın kendi aklını yok sayması kabul edilecek bir şey değildir. Sefaleti başka yerde aramaya gerek yoktur. Başkasının keyfi bizim hayatımızı düzenliyorsa asıl sefalet budur.

Hepimizin bir insan ve birey olarak bir aklımız var. Aklımızı kullanarak kendi hayatımız adına mantıklı düşünebilir ve akla uygun kararlar alabiliriz. Böyle bir özelliğimiz varken kimsenin keyfine göre yaşamak son derece anlamsızdır. Sefalet sadece yokluk içinde yaşamak olarak görülmemelidir. Eğer biz kendi aklımız olduğu halde birilerinin keyfine göre yaşıyorsak işte bu yaptığımız, sefaletlerin en büyüğüdür. Çünkü böyle davranarak kendi aklımız hiçe saymış oluyoruz. Sanki bizim aklımız yokmuş gibi davranmış oluyoruz. Bunun adı da sefaletten başka bir şey değildir.

Sonuç olarak insan her şeyden önce kendi olmayı bilmelidir. Biz niye başkasına göre yaşayalım ki? Yani akıl var fikir var. Bu yüzden bağımsız düşünme becerimize kullanarak hayatımızı kendi isteklerimize, amaçlarımıza göre şekillendirmek daha uygundur. Aklımız, düşünme yeteneğimiz sahip olduğumuz ne önemli zenginliklerden birdir. Hal böyleyken başkasının keyfine göre yaşıyorsak sanki esaret altındaymışız gibi davranmış oluyoruz. Bunun da elle tutulur bir tarafı yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski