Azim ve sebat insanların en büyük yardımcısıdır ne demek?

Bu bölümü inceleyince azim ve sebat insanların en büyük yardımcısıdır sözünün anlamı ne demek konusunda kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Bir insanın herhangi bir konuda karşısına çıkan engelleri, zorlukları yenmek için gösterdiği istek azimdir. İnsanda azim olursa bu ona en büyük yardımcı olacaktır. Çünkü engelleri aşmak isteyen bu büyük isteğe sahip olan birine hiçbir şey mani olamaz. Çalışır, çabalar, uğraşır, her yolu dener, mutlaka bu sorunları aşma becerisini gösterir.

Sebat, insanın kararında veya sözünde durma halinin süreklilik göstermesidir. Yani kararlılıkta direngen bir yapıda olmak sebat etmektir. İnsan verdiği kararı sonuna kadar sürdürmek için uğraşırsa bu sebatı sayesinde her zorluğu yenmesini bilir. Bazıları bir şey yapmak isterken  karşılaştıkları en ufak bir zorlukta pes etmeyi seçerler. Bununla uğraşılmaz, zaten çabalasam da bir şeyi değiştiremem diyerek geri adım atarlar. Oysa azim ve sebat sahibi insanların dünyasında geri dönmek yoktur. Bir şeyi kafaya koydularsa sonuna kadar gider ve istediğini alırlar. Demek ki bu hayatta bir şeyler elde etmek, başarılar kazanmak, mutlu sona ulaşmak için azimli bir insan olmalı ve sebat etmeliyiz. Bu iki önemli duyguyu benimseyerek yaşayan insanlar çok şey kazanırlar.

Sonuç olarak azim ve sebat sahibi insanlar çok güçlü bir karaktere sahiptir. Hayat onların karşısına hangi sıkıntıyı çıkarırsa çıkarsın, bu insanlar yılmaz, vazgeçmez ve önündeki zorlukları zor da olsa bir şekilde aşar. Çünkü onların içinde kendilerine çok büyük anlamda yardım eden azim ve sebat duygusu vardır. İnsan büyük bir sıkıntıyla karşılaştığında onu aşmak için yardıma gerek duyar ama bunun için etrafımızdaki insanların yardım etmesinden ziyade kendi içimizde azim ve sebat olmalıdır. Çünkü en büyük yardımcımız azim ve sebattır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski