Başarı Cesaretin Çocuğudur Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince başarı cesaretin çocuğudur sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

İnsanların bir konuda çalışmasının sonunda bir meyve vardır. Bu meyvenin üretilmesi, ortaya çıkması için çalışmak bir şarttır. Başarı için de insanın öncelikle cesaretli olması gerekiyor. Cesaretiniz varsa bu hayatta her şeyi yapabilecek güce sahip olursunuz. Bunun sonunda ise istediğiniz başarıya ulaşırsınız.

Mesela bir ağacın meyve vermesi için bazı koşulların karşılanması gerekir. Su, hava sıcaklığı, toprağın verimliliği, güneş ışınları gibi etkenler bu meyvenin oluşmasında ve olgunlaşmasında etkilidir. Bunların içinde en önemlisi sudur. Su olmazsa diğer ihtiyaçlar karşılansa bile meyve çıksa bile çok da bakımlı olmaz. Başarı için de cesaret, çalışmak, istekli olmak, plan yapmak, konu tekrarı gibi farklı etkenlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Herkes bir şekilde az ya da çok çalışıyor. Elinden geleni yapıyor. Planları doğrultusunda düzenli bir şekilde çalışıyor ama cesareti olmayan için bunlar hiçbir şey ifade etmez. İlk olarak cesaretimiz olacak ki diğer etkenler de başarı için bir anlam taşısın. Dolayısıyla başarı için bize en büyük avantaj sağlayan özelliğimiz cesur olmaktır. Cesur insan yenilikçi, girişimci, risk almaktan çekinmeyen yapısıyla her türlü başarıyı hak edecek güçtedir.

Kısacası cesaretli olan bir insana meyve olarak başarı gelir. Çünkü korkak olan biri hiçbir işe girişme cesaretini gösteremez. Ya yanlış yaparsam tedirginliğiyle risk falan alamaz. Bu da onu birçok başarıdan mahrum bırakır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski