Cinsiyet Ayrımcılığı ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde cinsiyet ayrımcılığı ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edineceksiniz.

Cinsiyet ayrımcılığı hiç iyi bir şey değildir. Bir konuda herkesin aynı haklardan yararlanması gerekir. Kadınmış, erkekmiş kimseyi ayrı tutmadan herkesin sahip olduğu bu hakları kullanmasını önemsemeliyiz. Bir yerde eşitsizlik olması zaten başlı başına bir sorundur. Bir de bunu cinsiyet eşitsizliğine dönüştürmek insanlık için bir utanç demektir. Cinsiyette ayrımcılık yapmak çalışma hayatında, eğitim, sanat, siyaset, ekonomi, spor gibi birçok alanda insanları sırf cinsiyetinden ötürü çalıştırmamak, okutmamak ve hizmetlerden faydalanma konusunda kısıtlamak demektir. Bu da insanlığa yakışmayan, hiç hoş olmayan bir görüştür.

Mesela eskiden eğitimde cinsiyet ayrımcılığı varmış. Kız çocuklarını fazla okutmazlarmış. Halbuki bu çok yanlış bir anlayıştır. İnsanların yaşama, barınma, eğitim gibi farklı hakları olduğunu biliyoruz. Bu hakları erkek kadın herkesin gerektiği gibi kullanmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Şunu belirtmek isterim ki erkeğin kadından, kadının erkekten bir üstünlüğü yoktur. İşte bu nedenle toplumda hiçbir zaman cinsiyet ayrımcılığı olmamalıdır.

Bazı insanlarda kadınlar okuyup da ne yapacak, onlar çalışmasa da olur, kadınlar evinde durup çocuğuna bakmalı gibisinden bir anlayış vardır. İşte bu düşünce tarzı cinsiyet eşitsizliğine açık bir örnektir. Oysaki kadınlarımız çalışma hayatında mutlaka olmalıdır. Yeri geliyor bayanlar erkeklerden daha iyi çalışıyor, daha büyük başarılara imza atıyor. Sporda derece kazanan bayan sporcularımızı göz önünde bulundurursak kadınların her alanda aktif bir şekilde görev üstlenmesi, iş hayatına atılması gerekir. Demek istediğim cinsiyet ayrımcılığı son derece gereksiz bir düşüncedir.

Sonuç olarak cinsiyet ayrımcılığı genellikle erkekleri kadınlardan daha üstün tutan yanlış bir bakış açısından kaynaklanıyor. Bizler buna karşı çıkmalıyız. Kadınların eğitimde, iş ve çalışma hayatında olması ülkemiz ve insanlık adına çok daha fayda sağlayacaktır. Bu yüzden cinsiyet ayrımcılığına sebep olan uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski