Milli birlik ve beraberlik sözünden ne anlıyorsunuz?

Bu bölümdeki yazıya bakarak milli birlik ve beraberlik sözünden ne anlıyorsunuz sorusuna cevap verecek kadar fikir sahibi olacaksınız.

Normalde baktığımızda herkesin bir diğerinden ayrılan bir tarafı var. Bütün insanların düşünce tarzı, hayat bakışı birbirinden farklıdır. Kimisinin ak dediğine bir başkası kara diyor. Dünya görüşleri, inançlar, yaşam tarzları farklı olarak dikkat çekiyor. Fakat ne kadar farklı görüşlere sahip olsalar da ir ülkede yaşayan insanlar milli birlik ve beraberlik söz konusu olduğunda bir araya gelip bir bütün oluşturuyor.

Milli birlik ve beraberlik anlayışında herkes farklı düşüncelerini, bir kenara bırakıyor, herkes aynı şeyi düşünüyor. Yani milli birlik ve beraberlik düşüncelerimizdeki farklılaşmanın üstünde tek yumruk olmamızı sağlayan özel bir duygudur. Mesela vatanımız için bir oluyoruz, hep beraber birleşiyoruz. Bu kadar insanın içinde her görüşten, inanıştan insan elbette var ama milli birlik olmak demek görüşlerimizin rafa kaldırıp tek yumruk olmaktır.

Siyaset üstü konular vardır Siyasi görüşlerimiz, dinimiz, dilimiz, hayat felsefemiz her ne kadar örtüşmese de siyaset üstü konular ortaya çıktığında hepimizin millet olarak birleşmesi, dayanışması gerekir. İşte bu birlik haline milli birlik ve beraberlik sözünü kullanıyoruz. Tarihe geçen vatanımızın, milletimizin geleceğini etkileyen çok önemli olaylar olduğunda herkes farklılığından sıyrılıp birleşiyor. Örneğin milli mücadele için yurdun dört bir yanından vatan evladımızı, cepheye gitmesi, 15 Temmuz'da halkımızın sokaklara dökülmesi, birleşip güçlenerek vatanımızı koruması milli birlik ve beraberlik duygusundandır.

Kısacası geleceğimizi, bağımsızlığımızı, vatanımızın bekasını etkileyebilecek olaylar olduğunda halkın farklı görüşlerine bakmadan bir araya gelip bu tehditlere karşı birleşmesi milli birlik ve beraberlik anlayışının oluşmasını sağlıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski