Elektrik Olmasaydı Ne Olurdu Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıya bakarak elektrik olmasaydı en olurdu konusunda kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Elektrik olmasaydı insanlık şimdiki hayatından çok daha farklı ve zor bir hayatı yaşıyor olurdu. Güneşin batmasından itibaren geceleri karanlıkta oturmak zorunda kalırdık. Bilgisayar, televizyon, uydu, teknolojik cihazlar, elektrikle çalışan bütün araçların hepsi dahil olmak üzere bunlar icat edilemezdi. Çünkü elektrik yoksa bunların hiçbirini bile bilmezdik. Dijital dünyanın ne demek olduğunu hiç bilemezdik.

İnsanlar şimdiki haline göre daha çok yorulurdu. Çünkü günümüzde insan gücünün yapacağı birçok şeyi elektrikli aletler yapıyor. Maden elektrik hiç bulunmasaydı, o zaman insanlar bu ileri kendi eliyle yapmak zorunda kalırdı. Bu da yorucu bir hayat demektir. Şimdi bakıyorum da her şeyde elektrikten yararlanıyoruz. Asansörler, iş makineleri, evde kullandığımız araçlar, otomobil aküleri gibi aklınıza gelebilecek her alanda elektrik var. Böyle önemli bir şeyin olmadığı bir dünyada yaşamanın ne kadar zor olacağını varın siz düşünün. En basitinden bir öğrenci ödevi yapmama bahanesi olarak elektrikler gitti, yapamadım falan diyor. Demek ki elektrik olmasaydı akşam hiçbir işi tam olarak yapmazdık. İnsanlar haberleşmeyi mektupla, sağlardı. Bir yerden bir yere gidecek olsa at arabası gibi, ilkel ulaşım araçlarını hala kullanırdı. Elektrik bir bir çağdan modern bir çağa geçişi sağlamıştır. Bu olmasaydı hala eksi zamanlardaki gibi yaşıyor olurduk.

Kısacası elektrik olmasaydı insanlık için zorlu hayat şartlarından söz ederdik. Akşamları aydınlık bir ortamda oturabilmek için idare lambası, mum gibi farklı yöntemler kullanırdık. Bir nebze de olsun bulunduğumuz ortam ışıklandırılırdı ama her şeye yetmeyebilirdi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski