Bir amaca bağlanmayan ruh yolunu kaybeder çünkü her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır ne demek?

Bu bölümü inceleyince bir amaca bağlanmayan ruh yolunu kaybeder çünkü her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır ne demek ile ilgili kompozisyon yazabilirsiniz.

Ruhumuz bizim amaçlarımıza odaklanırsa, o zaman enerjimizi tek bir noktada değerlendirmeye çalışırız. Bu durum dikkatimizi tek bir şey üzerinde toplamak demektir. Önemli olan amacın kesinleşmesidir. Amaç belliyse çalışmamız, atacağımız adımlar sadece o yönde olacaktır. Böylelikle bütün uğraşımız aynı amaca hizmet edecek ve çalışmamız boşa gitmeyecektir.

Mesela okulda bir ders sırasında dersi dinlediğimizde aklımız sadece konu anlatan öğretmende olur. Yani dikkatimiz tek bir noktaya verilir. Bu, amacın sadece ders dinlemek olduğunu gösterir. Oysa bizim ders dinlemek gibi bir amacımız yoksa ruhumuz da, aklımız da hep başka yerde olacaktır. O zaman da derste neler anlatıldığını bile anlayamaz, konuları iyi öğrenemeyiz. Dolayısıyla amacımız olmayınca dikkatimiz farklı alanlara bölünür. Bu da hiçbir yerde olmamak gibi bir şeydir.

Baktığımız zaman bir iş yapacak olduğumuzda o işi merkeze alır, çabamızı sadece ona harcarız. Aynı anda birçok işi yapamayacağımız gibi amacımızın olmayışı da yolumuzu kaybetmemize neden olur. Çünkü ortada bir belirsizlik söz konusudur. Bir hedef belirlemediğimizde de ilerisi için nasıl bir adım atacağımızı, neler yapmamız gerektiğini bilemeyiz. Bundan dolayı bir an önce amacımızı kesinleştirmek çok faydalı olacaktır. Böylelikle içimizdeki çalışma isteği ve dikkatimiz tamamen bu amaca bağlı kalacaktır.

Kısaca toparlamak gerekirse bir amacımızın olması tüm dikkatimizi, çabamızı o yöne kaydıracaktır. Bu da iyi bir şeydir. Yani ruhun bir amaca bağlanması bizim faydamızadır. Bütün gücümüzü aynı noktaya çevirdiğimizde daha başarılı oluruz. Anlayacağınız amaç yoksa dikkat dağınıklığı yaşarız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski