Risk Almak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince risk almak ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Karşımızdaki bir durum ile ilgili sonunun ne olacağını bilmeden yaptığımız bir hamle, attığımız bir adım risk almak demektir. Risk alan kişiler evet, bilmediği bir konuda girişimde bulunuyor ama sonunda bir şeyler kazanıyor. Demek ki risk alanlar bu işten kazançlı çıkar.

Risk almadan yaşanılan bir hayat boştur ve insana bir şey kazandırmaz. Biz endişe edip, ya bir hata yaparsam dersek, ya başıma kötü bir şey gelir diye düşünürsek o zaman bu hayatta hiçbir şey başaramayız. bazı güzelliklere ulaşmak risk almakla mümkündür. Korkularımızı yenip bütün olumsuzlukları göze alarak hareket geçtiğimizde belki de bu işin sonunda bizi çok güzel bir şey bekliyordur. Yani girişimimiz başarısızlıkla sonuçlansa bile bir şeyleri denemek lazımdır. Risk iki yönlü bir sonuç çıkarır önümüze. Biri istediğimiz güzel bir şeydir, diğeri ise başarısızlıktır. İşin içinde kötü ihtimal olsa da biz bu riski almalıyız. Yoksa hiçbir şey kazanamayız.

Risk alsak da almasak da bu hayat bir şekilde yaşanacaktır. Ancak riski göze almayanlar çok şey kaybeder diye düşünüyorum. Risk içinde olumsuz durumları barındırsa da daha çok sürprizlere açıktır. Belki aldığımız bir risk sayesinde hiç beklemediğimiz bir başarı kazanacağız, önemli bir şeye ulaşacağız. Belki iyi bir işe gireceğiz. Büyük bir iş insanı olabileceğiz. Yani risk alırsak kazanan biz oluruz.

Kısacası risk alırsak hayatta bir yerlere gelebilir, önemli işlerde başarı sağlayabilir ve bunun sayesinde daha güzel bir hayat yaşayabiliriz. Böylece hayatımız dolu dolu geçer. Çok para kazanabilir, istediğimiz, sevdiğimiz işte çalışabiliriz. Risk almayan ise yaşayabileceği birçok şeyden mahrum kalır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski