Fırsat Her Vakit Ele Geçmez ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamlayınca fırsat her vakit ele geçmez atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Fırsatları değerlendirmek konusunda çok dikkatli olmalıyız. Fırsat bir trene benzer. Treni kaçırdığınızda bir daha ele geçmez. Önümüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bazen çok istediğimiz bir şeye ulaşmak için karşımıza çeşitli fırsatlar çıkabilir. Bu zamanlar hayatımız için belki de dönüm noktası olacaktır. O yüzden bir konuda fırsat yakalamışsak hemen harekete geçmeliyiz. O anda yapmayıp ertelersek iş işten geçmiş olur.

Bazen dikkatsizlik sonucu bazen de burun kıvırdığımız için fırsatları kaçırdığımız anlar olabiliyor. Sonra da keşke şöyle yapsaydım diye hayıflanıyoruz. Şunu bilmeliyiz ki iyi bir fırsat her zaman ele geçmez. O yüzden ele geçen fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor. Fırsatlar anlık olarak değerlendirilmelidir. Zira her anımız fırsat olmuyor. Çok ender zamanlarda bir imkan yakalarız. İşte bu fırsattır ve hemen değerlendirilmesi gerekir. Dilimizde geçti Bor'un pazarı, sür eşeğini Niğde'ye diye bir deyim duymuşsunuzdur. Bu deyim tam olarak kaçırılan fırsatların bir daha ele geçmeyeceğini vurgulamaktadır.

Hayatımızın seyri fırsatlara bağlıdır. Bu anlamda aklımızı iyi çalıştırıp fırsatı lehimize çevirmeliyiz. Bu gün karşımıza bir fırsat çıktı diyelim. Sonra bakarız deyip onu geçiştirdiğimizde fırsatı tepmiş oluruz. Çünkü bizim o an için önemsemediğimiz o fırsatı bir başkası kullanır. Yarın bir de bakmışız ki tren kaçmış. İş arayan birinin önüne bir iş ilanı çıkması onuna adına bir fırsattır. Sonraya bırakırsa başka iş arayanlar onu kullanır. Kendisi de açıkta kalır.

Kısacası ele geçen fırsatları kendi faydasına olacak şekilde kullanan biri karlıdır diyebiliriz. Çünkü böylesi vakitler çok nadir olarak karşımıza çıkar. Bir daha ne zaman öyle bir an gelir, bilemeyiz. En iyisi içinde bulunduğumuz vakitte bir fırsat bulmuşsak onu kaçırmamaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski