Şikayet Ettiğiniz Yaşam Belki de Başkasının Hayalidir Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde şikayet ettiğiniz yaşam belki de başkasının hayalidir sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Biz insanlar ne kadar iyi durumda olsak bile hep bir şeylerden şikayet ederiz. Ev alma meselemiz varsa, onu alırız. İstediğimiz şey gerçekleşmiş olur. Bu sefer de başka bir şey için sızlanırız. Yani hangi ihtiyacımızı gidersek de aslında tam anlamıyla mutlu olamıyoruz. Hep daha çok şey istiyoruz. Daha iyi yerlere gelmek, her şeyin en iyisini almak, kullanmak istiyoruz.

Bizde bu açgözlülük oldukça ömür boyu da şikayet halinde yaşamak kaçınılmazdır. Fakat gözden kaçırdığımız bir nokta var. O da bizim şikayet ettiğimiz, memnun olmadığımız yaşam belki de bir başkasının hayalidir. Bunları göz önünde bulundurmalı, sahip olduğumuz iyi koşullar için Rabbimize şükretmeliyiz. Bizim geldiğimiz noktaya gelemeyen, bizim durumumuzda olmak isteyen, binlerce kişi olabilir. Biraz halimizden memnun olmasını bilmeliyiz.

Açıkçası herkesin farklı bir yaşantısı var. Kimisi varlık, zenginlik, bolluk içinde rahat bir hayat yaşar. Kimisi de yokluğun ortasında çaresizce yaşamak zorunda kalır. Kimisi elinde imkan olduğu için istediği her şeyi alabilirken, bazıları da parasızlıktan ekmek bile bulamaz. Dolayısıyla bu durumları göz önünde bulundurmalı ve şu anki halimizle karşılaştırmalıyız. Bu anlamda çıkaracağımız dersler çok önemlidir. Sürekli bir şeylerden şikayet eden insan hiçbir şekilde mutlu olamaz. Bu yüzden neye sahipsek onların kıymetini bilmeliyiz. Bizim yerimizde olmak isteyen insanları düşünmeli ve şikayet etmekten vazgeçmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski