Burnu Yere Düşse Almaz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince burnu yere düşse almaz ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Kendini beğenmiş kibirli kimse anlamına gelen burnu yere düşse almaz kendini beğenmede gelinen ileri boyutu ifade eder. Bazı insanların kibri o kadar büyüktür ki burnu yere düşse almaz adeta. Bu kadar büyüklenmek de aşırı bir şeydir. Aşırı olan her şey olumsuz sonuç verir.

Bugün beğenmeyip burun kıvırdığımız şeylere yarın muhtaç duruma düşebiliriz. Hayat sürprizlerle doludur. Bunu unutmamak lazım diye düşünüyorum. Bu yüzden insanın kendini beğenmesi, çok üstünmüş gibi görüp aşırı bir şekilde kibre kapılması saçmalıktır.

İnsan bir zaman varlık içinde yaşarken hiç beklenmedik hadiselerden sonra kuru ekmeğe muhtaç olabiliyor. Bu tür şeyler hayatta yaşanan durumlardır. O yüzden aklımızı başımıza almalı, asla büyüklenmemeliyiz. Mesela ileride nasıl bir halde olacağımızı bilemiyoruz. Bir saniye sonrası için bile hiçbirimizin hayatı garanti altına alınmış değildir. Her an başımıza çok kötü şeyler gelebilir. Zengin sofralardan bir lokma ekmeğe muhtaç duruma düşebiliriz. Olmaz demeyin, hayatta her şey olabiliyor.

Kısacası büyüklenmek, yere düşen bir şeyi almaya tenezzül bile etmemek insanın düştüğü en büyük yanlışların başında gelir. Anlatmak istediğim hiçbir zaman bir şeye burun kıvırmamalıyız. Her şey bize lazım olabilir. Bu nedenle kimseye, hiçbir şey yüksekten bakmamalıyız. Kendi kibrimizde boğulursak bunun başımıza yol açacağı acılar da çok büyük olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski