Özür dilemek erdemliktir ne demek?

Bu bölümü incelediğinizde özür dilemek erdemliktir ne demek ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

İnsanoğlu hiçbir zaman böbürlenmemelidir. Çünkü hepimizde doğuştan gelen bir yapıya bağlı olarak hata yapma veya yanlış davranma ihtimali vardır. Bazen yaşadığımız şeyler bizi hataya sürükler. İstemeden de olsa karşımızdaki kişilere kırıcı davranabilir, onlara karşı çok ağır sözler söyleyebiliriz. Böyle durumlarda hatamızı anlayınca hiç zaman geçirmeden özür dilemek gerekir. Özür dilemek ise bildiğiniz gibi erdemliktir. İnsandan beklenen güzel davranışlardan biri olan özür dilemektir. Kendimizi bilip yanlışımızı görüp özür dileyince aslında insana yakışır bir şekilde davranmış oluyoruz.

Çoğu zaman düşünerek hareket ederiz. Hiç hata yapmamak için davranışlarımıza, sözlerimize dikkat ederiz ancak bazen akıl baştan gider, ayağımız tökezler, yanlışa sürüklenebiliriz. Ne kadar dikkatli olsak da hata bizi kendine çeker. Aman yanlış bir şey yapmayım diye titizlik göstersek de insan olmanın verdiği dalgınlıkla veya yaşadığımız bir şey karşısında iyi düşünememekle kötü davranışlarda bulunabiliriz. Bunlar özür dilememiz gerekecek şekilde davranmaya yol açan etmenlerdir. Hatamızı, yanlış davranışımız fark ettiğimiz andan itibaren yapılacak en güzle ve doğru şey gidip o kişi veya kişilerden özür dilemek olacaktır.

Sonuç olarak insanları yücelten, onlara güzellik katan bazı erdemler vardır. Bizler bu erdemleri bilip hayatımızda uyguladığımız zaman gerçek anlamda insanlığımızı göstermiş oluruz. Özür dilemek de bu erdemler arasında önemli bir yer tutan çok güzle bir davranış biçimidir. Hiçbir zaman kendimizi üstün görüp mükemmeliyetçi olmamalıyız. Çünkü hangi durumda, konumda olursak olalım bir yerde yanlış yapabiliriz. Bizim de özür dilememiz gereken davranışlarımız, tavırlarımız olabilir. İnsan olduğumuz için bu tür şeyler son derece normaldir. O yüzden bir yanlış yaptığımızda, bir an önce bunu düzletmek için özür dilemesini bilmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski