Çalışkanlık ile İlgili Bir Paragraf

Bu bölümdeki metni bitirdiğinizde çalışkanlık ile ilgili bir paragraf yazacak şekilde fikir sahibi olacaksınız.

Şu hayatta bize fayda sağlayacak en önemli artımız çalışkanlıktır. Her ne sebeple olursa olsun çalışkan biri olmalıyız. Üşengeçliğe asla kapılmamalıyız. Çalışkan biri tuttuğunu koparır. kendi ve ailesinin hayatını kimseye muhtaç olmadan güzelce devam ettirir.

Çalışmakta beden ve zihin yorgunluğu haliyle olacaktır ancak bunların karşılığını misliyle alacağınızdan şüpheniz olmasın. Çalışan aç kalmaz, açıkta kalmaz. Kimseye ekonomik anlamda bağımlı olmaz. Ben çalışkanlığın küçük yaşlardan itibaren edinilmesi gereken bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum. Ailelerimiz, öğretmenlerimiz bize çalışkanlığı öğretmelidir. Evde, okulda, işte her yerde yapmamız gereken ne varsa üzerine titreyerek, özene bezene yapmalıyız. Bunu da ancak sorumluluk sahibi bireyler yapar. Bu anlamda çalışkanlık için öncelikle sorumluluğu öğrenmek bir koşuldur.

Dersine çalışan bir öğrencinin karnesi yüksek ve yüz güldüren notlarla gelecektir. tarlasında, bahçesinde çalışan bir insanın aldığı mahsuldeki verimliliği görünce gözündeki mutluluk yine çalışkanlığın eseridir. İş hayatında çalışkan olan biri akşam evine geldiğince gönlü rahat bir şekilde uyur. Aldığı maaşı sonuna kadar hak ettiğini bilir. Aynı zamanda devletimizin fertleri olarak çok çalışırsak ülkemizi birçok anlamda daha ileriye götürür, geliştiririz. Ekonomisi, sanayisi, tarım, turizm gibi farklı alanlarda gelişmiş toplumlara baktığımızda her şeyden önce ortada büyük bir çalışkanlık olduğunu görürüz. Erken kalkıp işe giden,i işini düzgün biçimde yapan insanlar, çalışan, üreten insanlar oldukça devletimizin sırtı yere gelmez. Dolayısıyla bütün kazançlar çalışkanlıkla elde edilir.

Çalışmayana ekmek yoktur. Ekmek de aslanın ağzındadır. Buna ulaşabilmek için de gayretimiz, çalışmamızı esirgememeliyiz. Şunu aklımızdan çıkarmamalıyız ki çalışanın verdiği emek hiçbir yerde ve zamanda boşa gitmez. Çalışan her insan bu emeğinin getirisini bir gün mutlaka alır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski