Hata yapmamak için derse katılmak istemeyen bir arkadaşınız olduğunu hayal ediniz.

Hata yapmamak için derse katılmak istemeyen bir arkadaşınız olduğunu hayal ediniz. Arkadaşınızı derse katılmak üzere ikna edecek bir konuşma hazırlayınız.

Benim derse katılmaktan çekinen ve hata yaparım da rezil olurum diye parmak kaldırmayan bir arkadaşım var. Bu arkadaşımın adı Emine'dir. Şimdi burada onu ikna etmek için örnek bir konuşma metni yazacağım. Siz de kendi arkadaşınıza göre düzenleyebilirsiniz.

Emine sen de biliyorsun ki hatasız hiç kimse yoktur. Herkes toplum içinde bir şey konuşurken veya yaparken ister istemez yanılabilir. Bunlar çok normaldir. Bence bu  konuyu çok da büyütmemelisin. Sen şimdi derse katılmaya çekiniyorsun. Bu senin öz güvenini olumsuz etkiliyor bence. Biz öğrenciyiz. Pek çok şeyi henüz bilmiyoruz. Okulda dersleri dinleyerek ve arada sırada derse katılarak öğrenmemiz gereken ne varsa öğreneceğiz. Bu aşamada biraz derse katılmak gerekiyor. Hem derse katılınca kendimizi ifade etmeyi öğreniyoruz. Hem de topluluk önünde konuşma provası yaptığımız için kendimize güvenimiz artıyor, cesaretimiz ilerliyor. Bunları düşün öyle karar ver. Hata yaparım diye derse katılmamak da neymiş? Ayrıca derse katılırsan bu korkunu zamanla yeneceğini düşünüyorum. Bir de öğretmen sözlü notlarını verirken senin derse katıldığını hatırlayıp notlarını yükseltir.

Gördüğün gibi Emine, derse katılmanın bize bir sürü katkısı var. Hata yapmaktan korkarsak zaten ister şimdi, ister ileride hiçbir şeyin üstesinden gelemeyiz. Bana göre insan korkularıyla yüzleşmelidir. Bu korkuları aşınca önümüzde hiçbir şey duramaz. Başarıdan başarıya koşarız. Emine, bundan sonra seni derslerde hata yapmaktan korkmayan bir öğrenci olarak parmak kaldırırken görmek istiyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski