Canı Kaymak İsteyen Mandayı Yanında Taşır Kompozisyon

Bu bölümü tamamlayınca canı kaymak isteyen mandayı yanında taşır atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Hayatının güzel olmasını isteyen biri bunun için bütün hazırlıkları yapar. Çünkü aklımızda yaşamak istediğimiz güzel bir hayat var. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmalıyız. Hiç hazırlığımız olmadan her şeyi akışına bırakırsak hiçbir şey istediğimiz gibi olmaz. Neyi istiyorsak ona göre gereken adımları atmalıyız.

Hayatın farklı koşulları vardır. Bizler genelde iyi yaşayalım, kafam rahat olsun, zorluk çekmeden güzel bir şekilde yaşayayım deriz. Bunun için işimiz iyi olmalı, kazancımız iyi olmalıdır. Çünkü işi ve kazanç iyi olunca maddi anlamda her şey elimizin altında olur. Almak istediğimiz her şeye kolayca ulaşırız. Parası sıkıntısı olmadığında insan istediği gibi yaşayabilir. Bu yüzden çok çalışmalı ve ekmeğimizi taştan çıkarmasını bilmeliyiz. Tembellik edersek gelirimiz de olmayacağı için yokluk çekmek zorunda kalırız. Beş parasız bir insan için da hayat sıkıntılarla dolu olacaktır. Şunu bilmeliyiz ki arzuladığımız hayat kendi kendine gelmez. Onu bulmak için gereken hazırlığı yapmalıyız. Neye ihtiyaç varsa bunları karşılamalıyız. Bu yolda çabamızı, o güzel yaşayışı gerçekten çok istediğimizi belli eden hazırlıkları ortaya koymalıyız. Mesela en basitinden mangal yapmak isteyen biri yanına et, tavuk falan almalıdır değil mi? Bunlar yoksa mangal da yapılamaz.

Kısacası yaşamak istediğimiz rahat, konforlu ve güzel hayatın gerektirdiklerini yerine getirmeliyiz. Bunları yapmadığımız zaman istediğimiz hayatı yaşayamayız. O yüzden olmasını istediğimiz güzelliklerin gerektirdiği kaynakları yanımızda bulundurmalıyız. Hazırlığımız tam olmalıdır. Lazım olacak şeyler elimizin altında olursa o zaman isteklerimizi gerçekleştirmek için bir sıkıntı yaşamayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski