Aileler Neslin Yeniden Üretildiği Merkezlerdir ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu bölümü incelediğinizde aileler neslin yeniden üretildiği merkezlerdir ile ilgili bilgilendirici metin yazacak seviyeye geleceksiniz.

Bir toplumun devamlılığı için yeni nesiller çok önemlidir. Bu nesillerin yeniden üretilmesi için temeli sağlam olan bir merkeze ihtiyaç var. O da aile kurumudur. Neslin devamı için aile olmak gerekiyor. Bu anlamda evlilik yoluyla kurulan aileler neslin yeniden üretildiği bir fabrika gibidir. Evlilik sonucunda kurulan yuvalar yeni nesiller için bir üretim merkezidir. Bu merkezler gelecek nesilleri iyi, güzel ve ahlaklı bir şekilde yetiştirdikçe insanlık çok daha güzel bir noktaya gelir.

Eğer evlilik olmasa yeni nesiller çoğalmaz. İnsan soyu gittikçe azalarak tükenir. Dolayısıyla insanlığın, yeni neslin sürdürülebilir olması ailelere bağlıdır. Aileler, hısım akrabalar, komşular hep birlikte toplumu oluşturur. Yıllar geçtikçe ailelerin varlığıyla yeni nesiller dünyaya gelir. Onlar evinden aldıkları değerleri, toplumsal yaşamdaki kültürel unsurlarla birleştirerek gelecek nesillere aktarır. İşte bu döngü aileler sayesinde sürüp gider.

Aileler neslin devamını sağlayan bir üretim mekanizması olarak en başta gelen müesseselerdir. Toplumu oluşturan çekirdeğin de aile olduğunu biliyoruz. Aileler milletin yeni nesillerinin yetişmesi adına çok önemlidir. Bizler de aile kurumuna sahip çıkmalı, milletimizin geleceği ve neslin devamı için aileye önem vermeliyiz.

Toplumun oluşması aileye bağlıdır demiştik. Toplum da milletin bütünü demektir. Bu yönüyle baktığımızda milletin merkezinde aile olmak vardır. Toplumu bir tarla gibi düşündüğümüzde aileler de bu tarlaya ekilen her bir tohum tanesi gibidir. Tohumlar suyunu, güneş ışığını alınca hasat döneminde yeni ürünleri meydana getirerek bereketli bir şekilde çoğalıyor. İnsan soyu da aileler aracılığıyla çoğalmaktadır. Böylece nesillerin devamlılığı sağlanmaktadır.

Sonuç olarak aileleri sadece evlenme yoluyla kurulmuş bir düzen olarak görmek büyük bir eksiklik olur. Ailelerin asıl işlevi yeni nesillerin doğması, büyümesi ve dünya üzerinde varlığını sürdürerek insanlığın devam etmesini sağlamaktır.

5 Yorumlar

  1. Güzel bir site

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum acayip yardımcı oldum

    YanıtlaSil
  3. Acayip yardımcı oldu kim yazdıysa ellerine sağlık ortaokul kurban ona

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler işime yaradı

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski