Akıllı Kimsenin Rütbesi Arttıkça Tevazusu Artar Konulu Bir Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda akıllı kimsenin rütbesi arttıkça tevazusu artar konulu bir kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

İnsanların akıllı olanı aynı zamanda tevazu sahibidir. Çünkü tevazunun akıllı olmakla yakından bir ilişkisi vardır. İnsanın rütbesinin yükselmesi, de mertebe olarak daha yücelmeyi ifade eder. Bu nasıl olur derseniz, okumakla, düşünmekle, kendimizi geliştirmekle, ilmi seviyemizi ilerletmekle mümkün olacaktır.

Okumuş insan her halinden belli olur derler. Okumuş insanlar bilgi birikimi ve sahip olduğu kültürel birikim ile daha anlayışlı ve tevazu sahibi olurlar. Bu ilim seviyemizi artırırken kendiliğinden gerçekleşen bir durumdur. Yani okudukça, kendimizi geliştirdikçe olgun ve tevazu sahibi bir kişiliğe bürünürüz. Günlük hayatın içinden örnek verecek olursak okumayan kişiler cahil kalıyor. Buna bağlı olarak davranışları son derece kaba, görgüsüz anlayışsız gibi hoşa gitmeyecek türden oluyor. Ancak ilim sahibi kişilere baktığımızda onların da tam tersine anlayışlı, kibar, görgülü ve mütevazı olduklarını görüyoruz. Demek ki mütevazılığı artıran akıllı kimsenin kendini geliştirmesi ve rütbesini artırmasıdır. Dolayısıyla akıllılık etmek için daha iyi bir insan olma hedefine uygun olarak kendimizi geliştirmek elzemdir. Çünkü insanlık bunu gerektiriyor.

Sonuç olarak bu hayatta insan olarak mertebemizi, rütbemizi artırmaya çalışmalıyız. Sürekli gelişmek için okumayı, araştırmayı, ilmi konular üzerine kafa yormayı ihmal etmemeliyiz. Bizler ilme, bilime önem verdikçe araştıran, sorgulayan yorumlayan yani düşünen bir insan olmayı da öğreniriz. Bu sayede bilgi birikimimiz giderek artacağı için tevazu alanında da farkında olmadan büyük bir ilerleme sağlayacağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski